Vaterpolo

“Ajkule” protiv Kazahstana ovjeravaju četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Lakše se diše, Crna Gora je na putu da ostvari prvi dio zacrtanog cilja. Naši vaterpolisti sa prve pozicije (tri boda) čekaju posljednje kolo grupne faze Svjetskog šampionata.

Pobjeda ili čak remi danas sa Kazahstanom (18:50, TV) lansiraće ih do četvrtfinala. To je realnost, ne bježe od cilja, a želja je da se ponovi još jedno odlično izdanje iz prethodne utakmice sa Brazilom.

Odbrana

Kao velika opomena stoji, naravno, premijerni remi sa Kanadom, posljednj a četiri i po minuta bez ideja i želje da se nešto promijeni u napadu i odbrani. Primili su igrači Vladimira Gojkoviča u ovom periodu četiri gola! Dva dana kasnije stvari su postavili na mjesto. Trijumf u 2. kolu protiv Brazila nagovijestio je mnogo veće domete od onih sa kojim je podmlađena selekcija došla u glavni grad Mađarske.

“Mislim da je, pogotovo u fazi odbrane, bilo dobro, sve do posljednja četiri minuta protiv Kanade kada smo primili četiri gola. Za mene smo čak u toj prvoj utakmici, do tog momenta, igrali bolje u defanzivi nego sa Brazilom. Ali, ko to pamti kada se utakmica završila onako. U nastavku moramo igrati na mali broj golova. Probaćemo da iskoristimo
mlađi, brži dio ekipe kroz tranziciju, a onaj iskusniji kroz individulani kvalitet. I to je to”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Šta ste pričali nakon Kanade?

“Bili su svega svjesni, bilo im je krivo, znali su šta je bilo, sa remijem u tom trenutku možda i prokockali lakši put do četvrtfinala. Stvarno mi je krivo jer smo dobro igrali tri i po četvrtine, a onako završili. Trebala nam je dobra igra i rezultat protiv Brazila da se vratimo. Spremali smo se posebno, kao što ćemo i za Kazahstan gdje smo ponovo favoriti. Znamo koliko je važna grupna faza, jer kao prvi dobićemo nekoliko dana više da se spremimo za četvrtfinale. U svakom slučaju, uspjeli smo da odradimo dobru pripremu za Brazil i ostvarili pobjedu”.

Iznijeti ulogu

Sjajnih osam i po minuta sa Brazilom, bez primljenog gola?

“Odigrali smo stabilno, a i na ruku nam je išao rezultat iz meča Kazahstan Kanada. Spremali smo se da odigramo što bolju odbranu i da damo više golova. U suštini, spremali smo se za razliku, ali kada smo vidjeli rezultat iz prve utakmice, onda nam je bila potrebna samo pobjeda. Ulazak u utakmicu j e bio najbolj i, nemam igračima ništa da zamj erim. Vidj ela se želj a da se posao odradi kako treba. Nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu”.

Centri Mišić i Murišić bili su raspoloženi, Ukropina i Đuro Radović očigledno rastu iz meča u meč, Cučković odličan u odbrani, Drašković takode, ostali na nivou, zar ne?

“U četvrtfinalu, nadam se, svi moramo da budemo bolji. Veliki broj igrača je prvi put na ovako velikom takmičenju, a oni iskusniji prvi put nose glavnu ulogu. Tako da svako mora da nađe svoju ulogu, da je ponesu na pravi način, a kako bude tekao šampionat biće im lakše”.

Kazahstan protiv objektivno slabijeg rivala se ne smijete kockati, zar ne?

“Dobro smo ih upoznali. Gledali smo ih protiv Brazila, bili su bolji i u toj prvoj utakmici, ali su puno promašivali. Slučajno nijesu dobili Kanadu. Treba se pripremiti najbolje što možemo, a ako budemo na nivou – neće biti problema”, jasan je Gojković.

Pozitivan rezultat „crvenima” donosi direktan plasman u četvrtfinale, nekoliko dana pauze i vjerovatno potencijalne rivale u Špancima i Grcima.

Crna Gora je protekle sedmice u prvoj, od ukupno tri posljednje provjere pred start SP, slavila u Herceg Novom protiv Kazahstana sa 16:7.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mimo
Gost
mimo

“Za mene smo čak u toj prvoj utakmici, do tog momenta, igrali bolje u defanzivi nego sa Brazilom. Ali, ko to pamti kada se utakmica završila onako.” Najbitnije je da si ti to vidio i da si sve greske uoci i skrenuo pažnju igračima da to isprave… Pušti ti nas – vječite selektore, komentatore i kritičare – bitno je da… Više »

Send this to a friend