Vaterpolo

Ajkule se polako kompletiraju

foto: wpolo.me

Do 15. jula, premijernog meča sa Srbijom na Svjetskom šampionatu, naš vaterpolo tim odradiće ogroman posao. Treninga i utakmica neće faliti.

Pripreme su počeli prije svih selekcije. 9. maja selektor Vladimir Gojković okupio je na Škveru igrače iz domaćih klubova i potencijalne mlade reprezentativce.
Trenirale su “ajkule” i u Budvi i Nikšiću, a do odlaska na turnir u Postdamu (od 21. do 23. juna) radiće u Herceg Novom i Bečeju sa selekcijom Francuske (od 17. do 19. juna). Nakon turnira u Njemačkoj slijede pripreme u Podgorici i Herceg Novom do puta za Kinu 5. jula.

“Moramo da radimo, nemam drugi komentar. Bolje je tako jer samo jakim treninzima možemo do cilja”, odgovorio je centar Vladan Spajić na pitanje da li je pauza od klupskih obaveza kratko trajala.

Ubrzo će se tim kompletirati, čekaju se igrači koji su imali obaveze na završnom turniru Lige šampiona u Hanoveru. Stižu Aleksandar Ivović, Mlađan Janović i golman Dejan Lazović.

“Većina mlađih igrača je počela sa radom 9. maja. Treniramo dobro, konkurišemo za ekipu i maksimalno smo motivisani da se nađemo u najboljih 13 za Svjetsko prvenstvo.”

Imamo dobru podlogu.

Manje-više igrači koji će ozbiljno konkurisati za put u Aziju imali su napornu klupsku sezonu. Ali bi naš tim u nastavku priprema i samom SP mogao da bude u prednosti u odnosu na konkurentne timove čiji reprezentativci će učestvovati na završnom turniru SL.

“Mislim da smo jedina reprezentacija koja je 9. maja počela pripreme. Sezona je bila naporna, što se vidjelo. Posebno kod igrača koji su igrali završnicu Lige šampiona. Zbog zamora neke ekipe su fizički pale. Bilo je teško, jer je to veliki broj utakmica u Evropi i domaćim šampionatima.”

“Crveni” će odraditi dva turnira do starta šampionata. Imaće vremena da poslože stvari do premijernog meča sa Srbijom.

Imaćemo dosta sparing i turnirskih utakmica, što je jedini način da se ide gore.

Favorita na SP ima više, Crna Gora je u krugu timova koji mogu do medalje.

“Glava je važan faktor, papir je jedno, a bazen drugo. Sport je nepredvidljiv, ne pobjeđuje jači na papiru nego onaj ko je u datom trenutku spremniji i fizički i psihički.”

Jedna od važnijih stvari koje crnogorski nacionalni tim mora da popravi je preciznost. Potrebno je smanjiti oscilacije. Stručni štab, u odnosu na prošlo ljeto, pripremaće ekipu samo za jedno takmičenje. Što može biti olakšavajuća okolnost.

“Prije svega, velika je razlika u odnosu na prošlo ljeto kada smo se takmičili na tri fronta u Svjetskoj ligi, Mediteranskim igrama i Evropskom šampionatu. Bilo je nezgodno pripremiti ekipu. Za ovo ljeto imamo jedno takmičenje, krenuli smo rano, bićemo spremni i motivisani.”

Konkurencija za 13 najboljih je žestoka.

“Konkurencija je zdrava, a putovaće najboljih 13”, kazao je igrač Jadrana.

Send this to a friend