Vaterpolo

Ajkule spremne za Srbe i Hrvate

foto: www.wpolo.me

Rano ustajanje, pa duga vožnja do Rijeke, jedan trening, a već danas kreću i obaveze za naše vaterpoliste na premijernom izdanju završnice Evropa kupa.

I to kakve obaveze najprije protiv evropskog i olimpijskog šampiona Srbije, a onda sjutra i protiv svjetskog prvaka Hrvatske.

“Srbija i Hrvatska su najbolje ekipe u posljednjih nekoliko godina i za nas je svaka utakmica sa njima izuzetno bitna”, poručio je iz Rijeke za Dnevne novine Draško Brguljan.

“Prije svega da vidimo u kakvom smo stanju trenutno i da li možemo da pariramo najboljim ekipama”.

Nakon dva klasika “ajkule” u subotu očekuje Francuska, našeg Nenada Vukanića, potom u nedjelju utakmice za plasman, pa novo putovanje do Oradee, gdje ih čeka Rumunija u odlučujućem meču Svjetske lige. Kada se tome dodaju klupske obaveze jasno je kakvi napori očekuju momke Vladimira Gojkovića. Da li je zbog svega teško misliti o što boljem rezultatu na Evropa kupu?

“Moramo o tome da mislimo, zbog toga smo tu”, nema dilemu Brguljan. Ima umora, manje više svi uz domaća prvenstva igramo i Ligu šampiona, ali ovdje smo došli da odigramo jak turnir sa najboljim reprezentacijama na svijetu i to je dovoljan motiv da damo sve od sebe”.

Rezultat je bitan za ajkule podjednako i sada na Evropa kupu, a i u utorak kada će protiv Rumunije juriti plus šest” i plasman na završnicu Svjetske lige.

“Na Rumune ćemo misliti od ponedjeljka, sada smo došli da igramo Evropa kup i pokušaćemo da ostvarimo što bolji plasman”, dodao je vaterpolista mađarskog OSC-a. Sigurno da nam ta utakmica u Svjetskoj ligi dolazi u nezgodnom momentu, ali nema kalkulisanja ni s lčim. Na svaku utakmicu ćemo ići da damo maksimum”.

Utakmica sa Srbijom igra se večeras od 20.30, dan kasnije protiv Hrvatske od 17.30, dok u subotu u istom terminu ajkule napadaju Francusku.

Draško Brguljan, Uroš Čučković i Dragan Drašković večeras će uskočiti u bazen koji će se pamtiti kao mjesto na kojem su sa svojim saigračima ispisali istoriju crnogorskog klupskog vaterpola. Prije devet godina Primorac je na Kantridi pokorio Evropu, pehar Lige šampiona stigao je u Kotor.

“Igrao sam nakon toga još dva ili tri puta, ali nikad tako bitne utakmice kao te 2009. Iako je sada sve drugačije i prošlo je skoro deset godina i dalje se osjeća onaj duh fajnal-fora i naših fenomenalnih partija. Mislim da će me ovaj bazen uvijek podsjećati na najbolje dane našeg klupskog vaterpola”, rekao je Draško Brguljan.

Send this to a friend