Vaterpolo

Ajkule u Njemačkoj: Očekuju nas tri jake provjere

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pripreme za Svjetsko prvenstvo nastavlja u Njemačkoj, gdje će od petka do nedjelje učestvovati na turniru u Potsdamu.

“Ajkule” su doputovale sinoć u kompletnom sastavu, danas će odraditi dva treninga, a prvi meč očekuje ih u petak sa Italijom od 16:15.

“Mislim da smo u ovih mjesec dana odradili i najbitniji dio priprema, koji nam je možda i prethodne dvije godine i nedostajao, zbog velikog broja turnira i utakmica. Odradili smo taj prvi dio jako dobro, i mi i selektor smo jako zadovoljni. Sada nam preostaje dio uigravanja, spremanja taktičkog dijela, kao i privikavanje na nova pravila. Nijesu to neke velike promjene, ali ko im se bude najbolje prilagodio, biće favorit na predstojećem SP”, kazao je reprezentativac Marko Petković.

Pored Italije, Crna Gora će u subotu igrati sa Grčkom od 17:45, dok će u nedjelju od 12:45 odmjeriti snage sa Njemačkom.

“Imamo dvije jake provjere, čak i protiv Njemačke jer se radi o kvalitetnoj ekipi. Provjere će biti dobre. Sa druge strane, naše neigranje finalnog turnira Svjetske lige vidim samo kao plus. Imaćemo više vremena za odmor od ostalih ekipa, kao i za samu pripremu Svjetskog prvenstva. Što se tiče glavnog takmičenja, prije nekoliko danas smo imali zajednički sastanak sa psihologom, svako je iznio neko svoje mišljenje, ali je cilj svima bio isti – da se pruži maksimum i da se dođe do završnice takmičenja. Grupa jeste teška, kasnije i ukrštanja, ali ako oćeš do medalje onda moraš da pobijediš najbolje”, zaključio je Petković.

Spisak Crne Gore: Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Aleksa Ukropina, Bogdan Đurđić, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Slaven Kandić, Dimitrije Obradović, Stefan Pješivac, Stefan Vidović, Dušan Matković, Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Dejan Lazović i Petar Tešanović.

Pored Gojkovića u stručnom štabu biće još pomoćnici Zoran Ivanovski i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Dejan Mihajlović.

Send this to a friend