Vaterpolo

“Ajkule” večeras napadaju Brazil: Sada jako do kraja

Najprije rano buđenje, a sada posljednji termin dana… Nakon što su Svjetsko prvenstvo u Budimpešti otvorili u jutarnjim satima protiv Kanade (8:8), naše vaterpoliste u 2. kolu očekuje Brazil i meč koji će početi u 21.30h.

Neće biti vrućine, ali biće vrelo u bazenu, jer “ajkule” još jedan kiks ne bi smjele sebi da dozvole ukoliko žele prvo mjesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

Petković: Nema straha

Poznato je da je Crna Gora u meču sa Kanadom u posljednjih šest minuta “prokockala” ogromnih 8:4, a najpozitivnija stvar iz tog duela je naš debitant, nekada mlada nada Srbije Marko Petković.

“Da li ima straha od onoga što nas očekuje? Naravno da nema”, jasan je Petković. Idemo da damo sve od sebe, a čak i ako ne budemo prvi u grupi, moramo da pobjeđujemo ako želimo četvrtfinale, polufinale, a nadamo se i finale. Ova ekipa će se prilagoditi najbolje što može”.

Kako ste se navikli na nove drugove u reprezentaciji?

“Većinu njih sam upoznao kroz mlađe selekcije nekadašnje selekcije Srbije i Crne Gore, ostale kroz klubove, a sada su me svi primili fino. Mislim da smo lijepa cjelina, ali kao što se vidi treba još malo da se uigramo i da to bude prava slika”, dodao je vaterpolista Jadrana iz Herceg Novog.

Gojković: Meč koji definiše dalji put

Koliko bitna utakmica očekuje naše momke najbolje zna selektor Vladimir Gojković…

“Treba što prije da zaboravimo duel sa Kanadom, vrijeme ne možemo da vratimo”, jasan je Gojković. “Ispred nas je izuzetno važan meč, prije svega za prolaz u narednu fazu takmičenja i za što bolju poziciju pred nokaut fazu. Moramo, najozbiljnije da shvatimo tu utakmicu, jer nam ona definiše dalji put”.

Da li je Crna Gora bolji tim od Brazila?

“Mislim da smo kvalitetniji… Kvalitetniji smo bili i od Kanade, ali… Nismo to odradili kako smo planirali. Više nemamo prava na kiks, moramo da tražimo što bolji rezultat protiv Brazila”, dodao je Gojković.

Ajkule sada moraju jako do kraja meča da se ne bi ponovila Kanada, a biće bitan i svaki gol za prvo mjesto u grupi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Срећно!!!

Send this to a friend