Vaterpolo Ajkule danas putuju u Đenovu na pripreme sa Pro Rekom

Bez Radovića, Brguljana i ,,Francuza“

Vladimir Gojković sa reprezentativcima danas putuje u Italiju gdje će sa Pro Rekom u Đenovi odigrati nekoliko kontrolnih utakmica, možda i sa reprezentacijom Kanade, u sklopu priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir.

Selektor ,,ajkula“ za prvi dio obaveza nakon turnira u Debrecinu, neće računati na reprezentativce koji nastupaju u Francuskoj, kapitena Draška Brguljana, jer imaju obaveze u ligama. Među putnicima nije Đuro Radović iz Jadrana zbog problema sa ramenom, a od internacionalaca tu su Ukropina, Moskov i Ćetković.

“Aleksandar Ivović će kao član Pro Reka na pripremama igrati za nas, a u Đenovu dolazi i Stefan Vidović. Roviti su Petković, Obradović i Banićević koji vuće povredu, a nadam se da ćemo ih kroz treninge sa Pro Rekom oporaviti”, kazao je selektor Gojković.

Za dio igrača iz Crne Gore pripreme u Đenovi su veliko i neprocjenjivo iskustvo – odradiće četiri, pet utakmica sa najboljim igračima svijeta.

“Posebno za mlađe koji nastupaju za Primorac i Jadran pripreme sa Rekom su od neprocjenjive važnosti,” kazao je Gojković.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore kompletiraće se 24. januara, a tri dana kasnije startuje turnir u Podgorici koji će okupiti SAD, Srbiju i Njemačku.

Put za Roterdam planiran je za 11. februar.

Svježina presudila u Dubrovniku

Selektor Gojković prokomentarisao je kvalifikacioni turnir Regionalne lige.

“Grupa je bila jaka, znalo se da će Radnički, Jadran i Primorac odlučivati o drugom mjestu, tako je bilo. Osjećalo se u igri da je veliki broj igrača bio u Debrecinu i došao direktno na turnir. Nijesu bili sa ekipom na okupu, pa je vjerovatno svježina presudila da unurar te tri ekipe Radnički izbori plasman na završni turnir”.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
simol
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
simol
Gost
simol

Gdje je Pijesivac? Je li pozitivan? Na Covid naravno..

Send this to a friend