Vaterpolo

Biti Draško Brguljan

Patriotizam i želja za pobjedama pod zastavom svoje zemlje nekako se u Crnoj Gori gube u posljednje vrijeme… I dok se jedna grupa sportista odlučuje da igra za druge (bogatije ili na terenu jače) zemlje, druga nalazi “izgovore” u lošim uslovima u Crnoj Gori, a treća ne želi da nastupa na “malim” takmičenjima kao što su Mediteranske igre, postoje i oni koji su uvijek tu. Kojima je poziv za reprezentaciju najvažaniji.

Jedan od njih ima 33 godine, prije nekoliko dana je podigao pehar vaterpolo Svjetske lige, a već od danas predvodiće svoje drugove na Mediteranskim igrama sve na petnaestak dana pred Evropsko prvenstvo.

Nije teško pogoditi da se radi o Drašku Brguljanu, momku koji je od 2008, kada je krenula crnogorska vaterpolo priča, propustio samo jedno takmičenje na kojem su ajkule nastupile. I to 2010. Evropsko prvenstvo u Zagrebu, ali tada odlukom selektora Petra Porobića. Podsjetimo, u vaterpolu se svake godine održavaju važna i “manje važna” takmičenja.

“Naravno da svi volimo svoju zemlju, ali ne radi se tu samo o patriotizmu to je nekako više želja da se takmičim, da budemo bolji od drugih, posebno jer smo jako mala zemlja” rekao je Draško za Dnevne novine. “Uglavnom igramo protiv mnogo većih i moćnijih zemalja i onda postoji dodatna želja da se pokaže kako smo i mi u nečemu dobri”.

I nije samo to motiv…

“Zaista volim ovo što radim, zato i ne pravim razliku između takmičenja svako je veliko i podjednako bitno”, dodao je Draško.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mala
Gost
Mala

Draško je gorostas velikog srca, vaspitan i fin momak, momčina i vrhunski sportista. Nikad od njega ne čuh nedostojnu riječ, ni o kome, a cio je od osmjeha i pozitive. Svaku sreću, ličnu i profesionalnu, mu želim.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Jedan je Drasko!!!

Krnji
Gost
Krnji

Smjesan tip,nebitan potpuno!!

Vlado
Gost
Vlado

Mora da je tebe posmatrao onaj koji je rekao: Samo se u ratu isplati biti promašen čovjek”!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Draško ljudino velikog srca!
A drugi…Ljubav se ima ili nema, ne uči se…
Tačka.

Željko
Gost
Željko

Dušan Mandić, Srbin iz Crne Gore odabrao je Srbiju ali Brguljan i još najmanje pola reprenzetacije Crne Gore, katolici, odabraše majku Crnu Goru a ne Hrvatsku!

Liberal
Gost
Liberal

a ti Zeljko si odabrao da pricas gluposti jutros! Kakve veze ima vjera sa nacionalnom pripadnoscu tupane.

Rossi
Gost
Rossi

Pa sto ima veze sto je katolik,momak je iz mjesta Prcanj dje zivi dosta katolika I dje ljudi negledaju te stvari rodjen je u Crnu Goru I naravno da voli svoju zemlju,I da igra za Crnu Goru,pozdrav veliki za Draska od komsija tvojih sa krivine.Samo napred I sa srecom tebi I Draganu Draskovicu.Forca Prcanj!!!!.

Šporki Ubljanin
Gost
Šporki Ubljanin

Šljegli sa Njeguša

Krsto
Gost
Krsto

Dusan Mandic je crnogorac sa krizom indetiteta pa misli da je srbin, arodjak vojvoda Mandic je isto crnogorac ali po zanimanju srbin, za to pare uzima dok ovce sa krizom indetiteta bleje za njim. Ti koji misle da su srbi su isti kao i oni koji su turci jer im je ropstvo u ovom slucaju srpsko promijenilo svijest pa misle… Više »

zoran
Gost
zoran

Neka gospoda iz rukometnog saveza zajedno sa igračima dolaze jedno mjesec dana kod Draška ,dako im prijene bar mrvica poštenja i ljudskosti.

HDZ Boka
Gost
HDZ Boka

Kao prvo Draško nema veze sa Hrvatskom ,niti je Hrvat ,a kao drugo ,ne bi ni imao mjesta u našu repku…

Nikola Kotor
Gost
Nikola Kotor

Vidi, ti se realno ne pitas nista, nit mozes znat ko je Hrvat a ko nije, covjek moze da se izjasnjava kako oce i da nastupa za koga oce.. smijesno mi je sto se predstavljate da ste iz Boke a ne znate ni toliko..jos ste stavili HDZ..mozda je to neka losa propagadna itd. , ali nije vam na mjestu komentar

Send this to a friend