Vaterpolo

Crna Gora savladala i Australiju, sa prvog mjesta u četvrtfinale

foto: wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u trećem i posljednjem meču grupe A Super finala Svjetske lige u Budimpešti savladala je Australiju 10:8 i grupni dio prvenstva završila sa maksimalnim učinkom. “Ajkule” su osvojile prvo mjesto i rival u četvrtifnalu u četvrtak od 16.45h biće selekcija Kazahstana.

Nakon dva minuta igre, koristimo prvog igrača više, precizan je bio Mlađan Janović. Australija je takođe sa igračem više pogodila za 1:1, ali u sljedećem napadu Mišić se odlično snašao na centarskoj poziciji i lobom pogodio za 2:1. Na 30 sekundi do kraja četvrtine Đuro Radović je pogodio sa igračem više, ali u posljednjim sekundama smanjuje Janger.

Prvi gol u nastavku pao je na sredini dionice, Draški Brgulja je bio strijelac za 4:2. Smanjio je Janger, na nešto manje od dva minuta do pauze, a ponovo Australija koristi igrača više i dolazi do izjednačenja preko Pauera. Ivović vraća prednost, a u posljednjoj sekundi perfektno dodavanje ponovo do Ivovića za 6:4.

Sa igračem više Australija smanjuje na 6:5, ali brzo uzvraća Đurđić. Đurđić ponovo precizan sa igračem više za plus tri, na četiri ipo minuta do kraja treće dionice. Nakon kotrafaula, Drašković sam pred golmanom za 9:5. Holis smanjuje, na kraju četvrtine 9:6 za “ajkule”.

Na 9:7 smanjuje Kejs, a Mlađan projektilom vraća tri gola prednosti. Novi gol za Australiju postigao je Rouč, do kraja se nije mijenjao rezultat, treća pobjeda Crne Gore.

Crna Gora – Australija 10:8 (3:2, 3:2, 3:2, 1:2)

Sudije: Raković (Srb), Stankevič (SAD). Igrač više: Crna Gora 8 (5), Australija 10 (5).

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan 1, Banićević, Petković, Vidović, Đuro Radović 1, Mlađan Janović 2, Đurđić 2, Ivović 2, Mišić 1, Drašković 1, Spaić, Kandić.

Australija: Porter, Kembel, Edvards, Kejs 1, Pauer 1, Elfik, Rouč 2, Janger 2, Ford, Pat, Holis 1, Bruks 1, Hrisantos.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lavica
Gost
Lavica

Bravo za nase Ajkule 👏👏👏👏👏👏
Jedino nam sportisti svjetlaju obraz i sport kao svijetla tacka i najbolja reklama za nasu drzavu.

Leopold
Gost
Leopold

Lavice, VOLIM TE!

Klara
Gost
Klara

Bravo AJKULE
NAPRIJED CRNA GORO ❤💪

Send this to a friend