Vaterpolo Titula ide u Marsej

Crnogorci osvojili Francusku, slijedi napad na Evropu

foto: Aleksandra Krupanič

Marsej je uspio!Tim koji predvodi sa klupe Miloš Šćepanović, a u bazenu crnogorski reprezentativci Dejan Lazović, Vladan Spaić, Bogdan Đurđić i Uroš Čučković, osvojio je je titulu nakon četiri sušne sezone. Francuski tim stigao je i do završnice Lige šampiona, gdje ga očekuje duel sa favoritom Ferencvarošem.

U finalu domaćeg šampionata kod kuće, nakon remija 16:16 u Parizu, slavili su 14:11 i to protiv ozbiljne ekipe Noisi Le Sek.
Do 38. domaće titule Marsej je stigao bez poraza.

-Klupske ambicije su bile da osvojimo titulu. Sa novim timom nijesmo znali kako ćemo da izgledamo u bazenu, međutim, vidjelo se da imamo kvalitet, iako, konkretno rezultati na prvom turniru Lige šampiona nijesu bili dobri. Ali igra je hrabrila i dovela nas je do istorijskog uspjeha. Marsej se prvi put plasirao na fajnal-ejt, što nije mala stvar, a sve to smo krunisla titulom. Veliko je zadovoljstvo, a naše je da nastavimo jako da radimo i da se što bolje spremimo za završnicu Lige šampiona – kazao je Spaić.

U prvoj ino sezoni nekadašnji član Jadrana prikupio je vrijedno iskustvo, za koje kaže da će mu biti od velike koristi za dalju karijeru.

-Prije svega, zadovoljan sam odnosom kluba prema igračima. Marsej je, zaista, ozbiljan klub i kao takav sve drži na visokom nivou. Lično, ovogodišnje i to prvo ino iskustvo bilo je neprocjenjivo.

Crnogorci u Marseju pokazali su klasu. Kombinacija za uspjeh i za buduće rezultate.

-Mislim da smo povjerenje vratili igrama i zalaganjem, što je klub zaslužio.

Marsej sada potpuno može da se posveti pripremama za završni turnir elitnog takmičenja. Sa titulom je završio domaću sezonu, a poznato je da se u Francuskoj ne igra Kup takmičenje.

-Okrenuti smo Ligi šampiona. Pokazali smo i u ovom takmičenju da smo ekipa. Sa svima smo bili na jednu loptu i očigledno da imamo kvalitet. Protivnik koji nas čeka je favorit na papiru i najbolja ekipa iz one druge grupe. Naravno, mađarski tim će to morati da dokaže u bazenu. Ne sumnjam da će moja ekipa pružiti maksimum, a za koliko će biti dovoljno, tek ćemo da vidimo.

Po završetku obaveza (početkom juna) Spaić i članovi nacionalnog tima vraćaju se u Crnu Goru. Nakon kratkog predaha, priključiće se ,,ajkulama koje su već počele pripreme za Olimpijske igre.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivan
Gost
Ivan

Pričekajte čestitaće vam ministarska kao i do sad
Bravo sportisti su ponos ch

Send this to a friend