Vaterpolo Muke vaterpolista

Crnogorski trio uhvatio posljednji let za Crnu Goru

Vaterpolista Stefan Vidović uhvatio je posljednji voz iz Italije. Sa njim i reprezentativci koji igraju u ovoj zemlji Aleksandar Ivović i Dragan Draskovic.

“Sjutradan bi već bilo kasno za ukrcavanje”, kazao je Vidović, koji nastupa za Ortiđu sa Sicilije.

“Ostaću do daljnjeg kod kuće. Čuo sam se sa ljudima koji vode klub, saigračima, kažu da je i na Siciliji “policijski čas”. Strogo je zabranjen izlazak iz kuće, osim do apoteke. Haos. Sve je skoro zatvoreno. Eto, Drašković, Leka i ja smo uhvatili posljednji dan. Sve i da hoću ne mogu da se vratim”, rekao je Vidović.

Približio nam je situaciju koju je korona virus izazvao na Apeninima.

“Dan pred odlazak bio sam u Kataniji, a ujutru sam u sedam sati poletio za Rim. U avionu je bilo samo deset putnika, iako je na ovoj liniji teško doći do karte. Ljudi su se, konkretno, u Katanji ponašali normalno, radili su restorani, kafići… Tek sjutradan je krenuo haos i panika. Na aerodromu u Rimu je bilo znatno manje putnika, a da nijesam znao šta se dešava nikad ne bih rekao da je nešto strašno.”

Stigao je Vidović iz Rima, preko Amsterdama u Hamburg. Odigrao sa nacionalnim timom tri utakmice na turniru, računajući da će 17. marta u Podgorici dočekati Hrvate, a onda u Roterdamu se boriti za Olimpijske igre. Ali, FINA je sve stopirala. Sport je stao.

“Danas stižemo u Crnu Goru. Čekaćemo. Situacija je teška.”

Njegovi saigrači iz Ortiđe su u kućama. Izbjegavaju bilo kakve aktivnosti.

“Niko u gradu ne želi da riskira život, čak koriste dostavu, kako ne bi izlazili po namirnice. Igrači Ortiđe su probali da treniraju na otvorenom bazenu, ali su im zabranili. Rijetki od njih preko dana ugrabe da voze bickl ili trče. Ne znam što bih radio da sam ostao u Italiji. ”

Vidović vjeruje da će se situacija stabilizovati i da će život i sport krenuti svojim putem.

“Mislili smo da ćemo igrati kvalifikacije u zakazanom terminu. Ali, nažalost, korona virus je prekinuo sve aktivnosti. Pitanje je što će biti saklubovina, sezonom. Konkretno, život u Italiji kao da je stao.”

Send this to a friend