Vaterpolo

Da Primorac vratimo na stari put

Prije osam godina sa Primorcem pisao je najljepšu kotorsku sportsku priču, sa timom iz drevnog grada pokorio je Evropu, a ovog ljeta se vratio sa jednom željom da crnogorskog velikana probudi iz noćne more u kojoj se nalazi posljednjih godina.

Damir Crepulja biće prvo ime novog Primorca koji u novu sezonu ulazi sa većim ambicijama u odnosu na raniju, ali koji će imati i dosta muka jer će jedan dio Jadranske A1 lige igrati kao “podstanar”…

Sa ljevorukim bombarderom razgovarali smo o ambicijama (njegovim i Primorca), motivima, ciljevima…

“Motiv da se vratim u Primorac bio je da budem sa familijom i da pokušamo Primorac da vratimo na stari put”, istakao je Crepulja za Dnevne novine.

Budva se pojačala, Jadran konstantan, mi…

Primorac je dosta mijenjao tim, mnogi igrači su otišli, a uz Crepulju stigli su Bojan Paunović, Miloš i Marko Konatar, Marko Vukmirović, Maroje Gluhajić, Nik Subladze i Radovan Latinović. Uz to i Budva je jača, pa se postavlja pitanje da li će ova dva tima moći da zakomplikuju život posljednjih godina neprikosnovenom Jadranu.

“Što se tiče crnogorskih klubova Budva se pojačala, a Jadran je tu najkonstantniji”, potencirao je Crepulja. “U odnosu na prošlu godinu 11 igrača nam je otišlo, a došlo sedam. Nadam se da ćemo biti konkurentni”.

Kakvi će biti ciljevi ekipe koju trenira Petar Vico u novoj sezoni?

“Da ostanemo u Regionalnoj A1 ligi to je naš cilj. Ali i da što duže guramo u Evrokupu”, dodao je Crepulja.

Poziv za “Beštije”

Zbog rekonstrukcije bazena u Kotoru, Primorac će dobar dio sezone biti “podstanar”, pa će treninge i utakmice odrađivati u Herceg Novom ili Budvi koliko će to biti otežavajuća okolnost?

“Sigurno da će biti otežavajuća. Svakog dana putujemo za Budvu i nije lako… Nadam se da će se bazen u Kotoru brzo sanirati i da ćemo početi da treniramo i igramo utakmice u našem gradu, jer smo ovako bukvalno na svakoj utakmici gosti, a svima je poznato koliko je vruće gostovanje u Kotoru i koliko nije lako igrati pred punim tribinama”, objasnio je Crepulja.

Kada je već krenula priča o atmosferi u Kotoru, Crepulja je imao i poruku za navijače Primorca…

“Nadam se da će se i naše Beštije vratiti kao nekad, jer oni su nam uvijek bili igrač više u bazenu”, zaključio je Damir Crepulja.

Obaveze u Evrokupu za kotorski tim počinju 28. septembra, dok Regionalna A1 liga kreće 7. oktobra.

Sa Gruzijom želim treće EP

Damir Crepulja je prije par godina odlučio da nastupa za vaterpolo selekciju Gruzije, iza sebe ima dva (istorijska) učešća na evropskim prvenstvima (u Budimpešti 2014. i nastup protiv svoje Crne Gore), a sada još jednu želju…

“Sljedeće godine nas čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje na ljeto 2018. organizuje Barselona i cilj nam je da se kvalifikujemo na još jedno EP”, jasan je Crepulja.

Send this to a friend