Vaterpolo

Dan za pobjedu, 32 minuta za istoriju

Imao je Jadran mnogo puta kroz istoriju mnogo jači tim, igrao je finale Lige šampiona, osvajao titule i u nekadašnjoj državi, ali čini se da upravo ova generacija momaka iz Herceg Novog ima to nešto da “odškrine vrata” istorije.

Tim sa Škvera u drugom meču finala Evrokupa u Nikšiću (18.00h) dočekuje Marsej juri “minus jedan” (9:8) iz prvog meča i prvi evropski trofej u istoriji kluba.

“Još nismo uradili ništa, niti mislim da smo toliki favoriti kao što se predstavlja, jer imamo dosta mlad tim”, upozorio je Dragan Drašković, jedan od glavnih aduta u timu Vladimira Gojkovića.

“Marsej nam je prepustio tu ulogu, koju smo igrama tokom sezone i zaslužili, jer smo i imali teži put do finala”.

Pritisak, euforija, trema…

Dragan Drašković je sa Primorcem bio šampion Evrope, a sada želi da i sa drugim timom iz Boke postane dio istorije. Kao jedan od iskusnijih u Jadranu, dobro zna šta sve ovakav meč nosi.

“Nije mala stvar biti u finalu Evrokupa, plus smo imali i težak put do ovog dvomeča sa Marsejom, a sada smo na 32 minuta od trofeja”, istakao je Drašković. “Naravno, postoji pritisak, postoji i neka vrsta euforije u klubu i oko njega, sve zbog cilja da donesemo Jadranu prvi evropski trofej u istoriji. Zbog svega toga postoji i trema, ali spremni smo da završimo posao”.

Drugačiji pristup

A činilo se u prvom meču u Provansi da će Jadran već tada završiti posao, pošto su Novljani vodili 4:0, a prvi gol su primili tek u 11. minutu utakmice.

“Tada smo padali kako je vrijeme odmicalo, mislim da je došlo do izražaja i to što smo imali veliki broj utakmica ove sezone, što u klubu, što u reprezentaciji”, ocijenio je Drašković. “Marsej ima potpuno drugačiji ritam, spremao se za nas određeno vrijeme, ali smo i dalje u dobroj poziciji”.

Onda je recept za revanš jasan…

“Sada nam je potreban drugačiji pristup. Moramo da budemo mirniji, da od starta ne izgorimo u želji, da nas ne sputa to što smo na korak od pehara. Neophodno je da odbrana bude na vrhunskom nivou, da budemo agresivni kao i uvijek kad igramo kod kuće”.

Nema iznenađenja

Možda se Jadran i Marsej nisu puno puta sastajali, ali dobro se poznaju uostalom kapicu tima iz Francuske nose naši Miloš Šćepanović i Bogdan Đurđić.

“Miloš je godinama bio u Jadranovom sistemu, koji dobro poznaje i Đurđić kroz reprezentaciju, baš kao i Ante Vukičević kroz duele u regionalnom takmičenju”, podsjetio je Drašković. “Sve to govori da iznenađenja teško može da bude u odnosu na prvu utakmicu”

Ipak…

“Vjerujem da se mi pitamo, da od našeg zalaganja u odbrani mnogo toga zavisi”, zaključio je Drašković.

Subota je dan za pobjedu – vrijeme je da Jadran i zvanično postane dio evropske vaterpolo istorije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokez
Gost
Bokez

Bravo Jadran
,podrška iz Kotora,pa da za dvije tri godine i Primorac ponovo bude u vrhu EUROPE !

Send this to a friend