Vaterpolo Prijem za vaterpolistu

Dičimo se sportistima osvajačima medalja

Biti prvi golman u reprezentaciji Crne Gore je velika čast, pogotovo kada je riječ o sportu kao što je vaterpolo, gdje je golman osovina tima i najvažnija karika.

Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je nedavno srebrnu medalju na prvenstvu Evrope u Bugarskoj, a na njenom golu je bio mlađani Tivćanin, četrnaestogodišnji Andrija Bjelica. Povodom tog velikog uspjeha, njega je juče primio predsjednik opštine Siniša Kusovac, a na prijemu su bili i Andrijini roditelji, sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja, Darka Ognjanović i samostalni savjetnik za sport i mlade Nikola Krsmanović.

“Biti prvi golman u reprezentaciji Crne Gore je velika čast, pogotovo kada je riječ o sportu kao što je vaterpolo, gdje je golman osovina tima i najvažnija karika. Još veću težinu ima činjenica daje Andrija dvije-tri godine mlađi od svojih reprezentativnih timskih kolega i da je vrlo teško nositi se sa vaterpolistima koji su znatno iskusniji od njega”, kazao je, čestitajući Andriji na uspjehu Kusovac, ističući daje za jedan grad pravo bogatsvo kada ima dobre sportiste i osvajače odličja.

Mladi vaterpolista je član Vaterpolo kluba Kataro iz Kotora, a ove godine polazi u deveti razred OS “Drago Milović”.

“Izuzetno sam zahvalan i ponosan što sam ovu medalju donio Tivtu. Zahvaljujem opštini na ovom prijemu, a takođe i mojoj razrednoj Katici Čavor, direktoru škole i pomoćniku direktora na razmijevanju i na pomoći oko izostanaka”, kazao je Andrija Bjelica.

Talentovanom vaterpolisti na dar je uručena knjiga o istoriji tivatskog sporta “Sportu Tivtu mladost jedne istorije”.

Send this to a friend