Vaterpolo Predstavnici nacionalnog tima na prijemu kod predsjednika Crne Gore

Đukanović primio bronzane ajkule: Igrom ste pokazali da nema protivnika kojeg ne možete da pobijedite

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, povodom ostvarenog uspjeha i osvojene bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, primio je danas predsjednika Vaterpolo saveza Crne Gore Dejana Bajića, selektora reprezentacije Vladimira Gojkovića, kapitena Draška Brguljana i najboljeg strijelca prvenstva Aleksandra Ivovića, u prisustvu ministra sporta i mladih Nikole Janovića.

Predsjednik Đukanović uputio je čestitke povodom ostvarenog uspjeha predstavnicima reprezentacije i Vaterpolo saveza što je ukupno peta medalja na svjetskim i evropskim prvenstvima od sticanja nezavisnosti.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se nakon izazovnog perioda u ovom sportu, krenulo uzlaznom putanjom, odgovornim i strateškim odnosom i države i saveza prema reprezentativnim i klupskim takmičenjima, što se najbolje vidi u dodatnom podsticanju timskog duha, kroz spoj mladosti i iskustva, na zadovoljstvo svih građana Crne Gore koji s pažnjom uvijek posmatraju sportske uspjehe reprezentacije.

Kao veoma važnu, istakao je činjenicu da je ovaj tim svojom igrom pokazao da nema protivnika kojeg se treba plašiti i koji se ne može pobijediti, kao i da nema utakmice koja je izgubljena do posljednjeg trenutka ma koji rezultat bio do tada.

Na temelju dosadašnjeg strateškog opredjeljenja, istakao da će prioritet biti dalje ulaganje u vaterpolo na klupskom i reprezentativnom planu, kroz jačanje i dodatnu profesionalizaciju trenerske baze za rad sa svim kategorijama, dalji razvoj infrastrukture u svim većim gradovima i održive izvore finansiranja vaterpolo klubova, a sljedstveno tome i jačanju igračke baze, za šta se može računati na potpunu posvećenost i podršku države kao i do sada.

Predstavnici Vaterpolo saveza i reprezentacije, zahvalili su na kontinuiranoj podršci sportu uopšteno i samom vaterpolu, od strane države i predsjednika Đukanovića lično.

Pohvalili su pristup Ministarstva sporta i mladih kada je riječ o normativnom regulisanju kroz Zakon o sportu, čije je donošenje doprinijelo potpunom uređivanju ove oblasti, ali i po kojem su opredjeljeni znatno jasniji uslovi za sticanje statusa vrhunskog sportiste, kao i finansijsko nagrađivanje za uspjeh na određenom takmičenju u vidu premija, po čemu smo lideri ne samo u regionu, već i među prvima na evropskom kontinentu.

Izrazili su uvjerenje da će uspjesi i dalje slijediti, uz planiranu podršku države i posvećen rad sa svim selekcijama u Vaterpolo savezu, kao i na klupskom nivou.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vase ime
Gost
Vase ime

Bravo!

budala
Gost
budala

Kako je milentije nabacio bronzani ten! Viva Miami beach!

Ludak
Gost
Ludak

Ludački tim!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Gojkovićev pogled sve govori.

Mileva
Gost
Mileva

Sta govori reci nam?

budala
Gost
budala

Da je umoran

Roro
Gost
Roro

Da ne može na oči viđet Predsjednika.

Sekula nesojski
Gost
Sekula nesojski

Roro
Ništa loše u tome,nije svako Šofro…sa ošišanim obrbama

Send this to a friend