Vaterpolo Selektor najavio meč protiv Australije u 1/8 finala SP

Gojković: Sada je svaka utakmica kao finale

Selektor vaterpolista Crne Gore Vladimir Gojković smatra da naša selekcija ima veće mogućnosti od Australijanaca, te da je svaka utakmica do kraja Svjetskog prvenstva, počevši od te nedjeljne, kao finale.

“Ajkule” su osvojile drugo mjesto u grupi A, dok je Australija bila treća u B grupi.

“Nijesmo puno vidjeli toga u duelu sa Korejom. Htjeli smo da damo šansu svim igračima da se razigraju, jer svaki je igrač važan za ono što nas očekuje. Podijelili smo minutažu, angažovanje je bilo dobro. Bilo je korektno sa strane igrača, fokus je na ono što nas čeka od nedjelje. Gledali smo Australiju protiv SAD-a. Dobar meč, dobra ekipa, znamo dosta o njima, iako se nijesmo mnogo puta sastajali. Jednom, prošle godine na finalnom turniru Svjetske lige. Mislim da ovdje nijesu pokazali sve svoje mogućnosti, ali isto tako mislim da su u ovom trenutku naše mogućnosti veće. Od sada je svaka utakmica kao finale, samo razmišljamo o prvoj sljedećoj, nadam se da ćemo ih imati još tri”, kazao je Gojković.

Kapiten Draško Brguljan ističe da se radi o izuzetno fizički spremnoj ekipi.

“Jedna izuzetno dobra ekipa, to su pokazali noćas protiv Amerikanaca. Dosta su se digli u odnosu na početak kada su lagano izgubili od Hrvata. Istakao bih Jangera i Kejsa, ali imaju oni puno jako dobrih igrača. Uzeli su bronzu na Svjetskoj ligi u Beogradu, ekipa koja je stvarno napredovala dosta u posljednje vrijeme. Biće težak meč, očekujem puno plivanja, uplivavanja. Dosta su jaki fizički. Nijesmo uspjeli da se direktno plasiramo u četvrtfinale, idemo nekim težim putem. Ako budemo igrali kao u nekim momentima protiv Grčke i Srbije, prolazimo sigurno. Po meni smo u tim mečevima imali neke manje padove, nije to bilo toliko strašno. Međutim, to je iza nas, nadam se da ćemo ovu drugu sedmicu biti mnogo koncentrisaniji, da ćemo igrati još bolje”, rekao je Brguljan.

Susret Crne Gore i Australije igra se u nedjelju od 7 sati po našem vremenu.

Send this to a friend