Vaterpolo

Gojković: Veoma loša defanziva

foto: wpolo.me

“Ajkule” su ubjedljivo poražene od Grčke u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, a selektor Vladimir Gojković, kaže da je loša odbrana kriva za poraz.

“Bili su bojli protivnik. Ono što smo mi odradili, odradili smo prvu četvrtinu gdje smo igrali kako smo željeli. Promašili smo peterac i kontru, tu smo mogli da otvorimo utakmicu u našu korist. Poslije toga smo ušli u problem na bekovskoj poziciji zbog ličnih grešaka i ta odbrana je pala. Veoma loše smo igrali u defanzivi, znali smo da oni imaju jake centre, nadali smo se da ćemo to zatvoriti, ali prošlo nam je tu dosta isključenja i lakih golova.” – kazao je Gojković, koji je vjerovao u pobjedu, ali su Grci opravdali ulogu favorita.

“Ovo je nova ekipa, ali vjerovali smo da možemo da pružimo jači otpor, vjerovali smo da možemo i do polufinala , ali danas su bili dosta bolji od nas, to moramo da priznamo.”

Slijedi nam razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta, a selektor smatra da su i ti mečevi vrlo bitni.

“Mečevi razigravanja su tu da pokažemo da li smo spremni za odrastanje i da ti mlađi igrači iskoriste utakmice na pravi način, a stariji da ne odustanu nego da povedu ekipu na pravi način, jer ovoj ekipi svaka pobjeda znači za ono što je čeka u budućnosti.”

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
horny
Gost
horny

pored smjene generacije, otkazi Ivovića, Janovića i Paskovića su nas bacili u 2.plan. Ovo je, nazalost, realnost, iako se protiv Grčke moglo vjerovatno i bolje. Radović i Darko Brguljan nisu bili u nekoj formi, a par igrača jednostavno nisu za u oba pravca…

doktor
Gost
doktor

strucnjaci vi pojma nemate…ocito nismo gledali istu utakmicu…nasi su igrali bojazljivo pickasto nesrecno…sprdali su se sa nama…tjesite se da ce osvojit sto u 15 godina narednih godina…dok ce srbija uzeti svih 15 zlatnih medalja u narednih 15 godina….

Bubamara
Gost
Bubamara

Ajde Porobiću reci pametnu. Il da te posavjetuje žena ona bolje zna

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Gojkovic je Vrhunski trener!Ni NIŠTA se nije n desilo,nije išlo ?Polako Tim sredjivat za śljedece bitke!

pero
Gost
pero

Polako , samo malo da sačekamo 10-15godina , da mladi skupe iskustva (grci ga neće steć samo mi) , taman tada dolaze ponovo mladi i eto kruga.
NIŠTA SE NIJE DESILO (10-2 OD GRČKE ne Srbije ili Hrvatske).
Nemoj Pera i Vlada mijenjat slučajno oni su vrh nego nije išlo.

gost
Gost
gost

Pero, mrcio se… Pa ne igramo samo mi vaterpolo, niti smo samo mi predodredjeni za medalje. I drugi se trude, uce, treniraju, napreduju… Ovo je prvo takmicenje ove generacije, treba im vremena da stasaju, polako. I ti kad si se rodio nijesi umio pisat pa si, vidim, naucio. Nastavi da vjezbas i naucices i da mislis 😉

pero
Gost
pero

prvo je takmičenje Đ.Radoviću i Vidoviću ako je to generacija onda ok.

doktor
Gost
doktor

Gojkovicu podnesi ostavku…medalje su bitne ne uspjeh od 5 do 7 mjesta…sram da vas bude

Mojsije
Gost
Mojsije

Pretjerao si.Nema razloga za neprimjerne rijeci.

Send this to a friend