Vaterpolo

Gojković zadovoljan igrama u Njemačkoj

foto: wpolo.me

Kao majstora za peterce Crna Gora ga je upoznala prije četiri i po godine kada je u finalu protiv Primorca “skinuo” četiri penala i svom Jadranu donio Kup Crne Gore.

Da ima “šmek” za branjenje petereca Slaven Kandić je pokazao i juče u kapici Crne Gore. “Ajkule” su upravo poslije petereca savladale Njemačku na prijateljskom turniru u Potsdamu (11:11, p.p. 15:13), osvojile su na kraju drugo mjesto, a pobjedu momaka Vladimira Gojkovića potpisao je Kandić sa dva odbranjena penala.

Na turniru u blizini Berlina, u sklopu priprema za Svjetsko prvennstvo, Crna Gora je još upisala poraz na startu od Italije (8:5) i pobjedu protiv Grčke (11:7).

“Bio je ovo za nas veoma dobar turnir i provjere koje su nam bile potrebne nakon teških priprema”, poručio je iz Njemačke selektor Gojković.

“Možemo da budemo zadovoljni kako su igračili sve odradili. Vidjeli smo koje stvari ne funkcionišu iako je drugog i trećeg dana sve bilo bolje”.

Po dva gola na jučerašnjem meču tokom 32 minuta igre postigli su Bogdan Đurđić, Aleksa Ukropina i Draško Brguljan, a po jedan Mlađan Janović, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović i Nikola Murišić.

U penal seriji sigurni su bili Janović, Đurđić, Radović i Brguljan.

Ajkule pripreme nastavlju u Herceg Novom, u Podgorici će trenirati 4. jula, dok dan kasnije putuju u Kinu na završni pripreme za SP.

“Sada će najprije igrači da se odmore, a onda ćemo da se baziramo na taktičkim detaljima, koji u Njemačkoj nisu funkcionisali i da probramo da ih ispravimo”, dodao je Gojković. “U svakom slučaju na pripremama u Kini trebalo bi da imamo pravu sliku naših mogućnosti”.

Svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Gvangdžuu počinje 15. jula.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Izgleda si legendo samo ti zadovoljan, i ovi ti iz saveza. Mi nismo zadovoljni svake godine sa četvtim mjestom. Ja mislim da su se stekli svi uslovi da ti malo odmoriš od reprezenztacije.

Send this to a friend