Vaterpolo Jadran na Jadran otvaraju šampionat

Imenjaci u klinču na startu nove regionalne priče

Regionalna vaterpolo liga, priča broj 12 kreće večeras. Za početak zakazan je jedan meč i to između imenjaka iz Hercen Novog i Splita naš prvak Jadran Carine na Poljudu gostuje hrvatskom Jadranu. Meč počinje u 19 sati, a zbog obaveza Splićana u plej-ofu Lige šampiona odigraće se tri dana ranije od ostalih u 1. kolu.

Kao i prethodnih godina i ove će glavnu riječ voditi hrvatski timovi prije svih Mladost i Jug, ali i upravo veoma dobar sastav Jadrana koji vodi Ivan Asić. Prethodnih godina u vrhu sa njima bio je i naš Jadran, a nešto slično se očekuje i ove sezone u koju Novljani ulaze sa novim trenerom Petrom Radanovićem.

“Mislim da ćemo već nakon prve utakmice u Regionalnoj ligi znati na čemu smo i nadam se da ćemo nastaviti takmičarsku sezonu pozitivno”, poručio je mladi stručnjak koji je na klupi Jadrana naslijedio trofejnog Vladimira Gojkovića.

Osim promjene u stručnom štabu Jadran nije puno mijenjao prošlogodišnji sastav otišli su reprezentativci Crne Gore Dragan Drašković i Slaven Kandić, a stigao je bek aktuelnog šampiona Mladosti Marino Čagalj. “Jedinica” Novljana ove sezone biće talentovani Petar Tešanović, koji se i prošle sezone istakao sjajnim odbranama, posebno u Evrokupu.

S druge strane, Jadran iz Splita je lagano odradio kvalifikacionu grupu Lige šampiona u Beogradu protiv Crvene zvezde, Vuljagmenija i Pa d’eksa, za koji upravo brani pomenuti Kandić. Velika snaga ovog tima su reprezentativci Hrvatske centar Ivan Krapić i nekadašnji vaterpolista Primorca Anđelo Šetka.

“Jadran se pojačao sa par dobrih igrača, nije lak protivnik. Vjerujem da ako budemo imali nivo igre od prošle godine, približno našim mogućnostima, da ćemo moći da pružimo jak otpor domaćinu”, dodao je Radanović.

Nakon meča u Splitu Jadran će u 2. kolu Regionalne lige, 28. septembra, dočekati Partizan, dok će avanture u Ligi šampiona početi takođe sa svog bazena 8. oktobra protiv komšija iz Dubrovnika Juga.

Primorac i Budva kreću u subotu

Uz Jadran, Crna Gora će ove sezone u Regionalnoj ligi imati još dva predstavnika Primorac i povratnika u A1 ligu Budvu.

Kotorani će novu sezonu otvoriti u subotu protiv šampiona Srbije Šapca u gostima, dok će istog dana Budva gostovati kod Juga u Dubrovniku.

U A2 ligi i ove sezone nastupiće Kataro, kojeg u subotu očekuje duel sa Solarisom na strani.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

A vazda li se o Jadranu samo prica,kao da je jedini klub u Cg!

Send this to a friend