Vaterpolo Izazov

Jadran na jakom turniru Lige šampiona: Biće teško, ali nema predaje

Foto: Krsto Vulović

Konačno je došao red na Jadran u Ligi šampiona. Nakon ljeta punog neizvjesnosti da li će naš šampion biti član elitnog takmičenja vrijeme je za “balone”. Grupna faza počela je juče, a Novljani će prvi meč u Budimpešti igrati danas od 16.30 protiv Ferencvaroša. Osim još uvijek aktuelnog šampiona Evrope Jadran će igrati protiv Hanovera i Dinamo Tbilisija.

“Čekaju nas tri izuzetno teška meča, posebno protiv Ferencvaroša i Hanovera. Daćemo sve od sebe da pokažemo napredak u odnosu na prošle utakmice i nadamo se da ćemo osvojiti koji bod”, rekao je trener Jadrana Petar Radanović, čiji je tim doživio dva poraza u domaćem šampionatu prošle sedmice.

Po novom sistemu takmičenja za početak marta naredne godine zakazan je drugi turnir, dok je treći na programu krajem aprila. Iz grupe B (u kojoj su još Barseloneta i Breša) dalje će ići tri prvoplasirana tima.

“Ferencvaroš je posljednji tim koji je osvojio Ligu šampiona, šampion je Mađarske i ima fantastičan sastav. Hanover takođe ima odličan sastav, predvođen našim igračima (Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Matija Brguljan), odavno su na okupu… Protiv Dinama su nam realno šanse najveće, ali u sva tri meča želimo da se nadmećemo i da idemo na trijumf”, nema dilemu kapiten Marko Petković.

Send this to a friend