Vaterpolo Liga šampiona

Jadran saznaje rivale

foto: VK Jadran

Sastavi grupa Lige šampiona biće poznati nakon žrijeba koji će biti obavljen u ponedjeljak, 19. oktobra, a prvi balon bi trebalo da bude organizovan u Budimpešti ili Rimu, saopštili su čelnici LEN.

Evropska elita će u sezoni 2020/21. brojati 12 klubova od kojih je 10 već poznato.

Pored hercegnovskog Jadrana na spisku se još nalaze i Ferencvaroš, Olimpijakos, Pro Reko, Barseloneta, Jug, Marsej, Špandau, Hanover i Dinamo Tbilisi.

Preostala dva tima biće poznata nakon kvalifikacija čiji su dio i igrači kotorskog Primorca.

Izabranici Sandra Sukna će nakon finalne serije u domaćem Kupu imati samo par nedelja da prikupe snagu za kvalifikacioni turnir u italijanskoj Sirakuzi. Početak je zakazan za novembar, a rivali Kotorana biće Ortiđa, Jadran iz Splita, Barselona i Steaua.

Prvoplasirana ekipa će izboriti plasman u drugu fazu kvalifikacija u kojoj će učestvovati četiri prvoplasirana tima iz četiri kvalifikacione grupe. Oni će u međusobnim duelima dati odgovor na pitanje koja dva tima će biti u elitnom društvu. U najgorem slučaju, Kotorani će igrati LEN Evrokup. Početak grupne faze Lige šampiona je planiran za decembar, a ove sezone će se zbog pandemije korona virusa Liga šampiona igrati u tri faze, odnosno u tri balona.

Send this to a friend