Vaterpolo

Jadran se prošetao kroz Francusku

foto: wpolo.me

Jadran Carine se prošetao kroz prvi kvalifikacioni turnir Lige šampiona i iz Francuske se vratio sa tri pobjede. Trener Vladimir Gojković kaže daje malo slabije bilo u prvom meču sa domaćinom, a bez šansi su bili turska Enka i italijanski Konatijeri.

“Imali smo smo sve u svojim rukama, zalihu od dva, tri gola razlike, a onda smo nekim greškama dozvolili Strazburu da se primakne. Mada je i teren bio težak za igru, a Strazbur je bolji tim od Konatijerija i žao mi je što nije prošao, jer se u tom meču baš ispromašivao. Vidi se da ekipa ima i glavu i rep, ali nijesu uspjeli. Mi smo u tom posljednjem meču za prvo mjesto sa Italijanima željeli pobjedu, ostvarili je i pokazali da smo bolji.”

Jadran može bolje, ekipa se tek uigrava, a za dvije sedmice očekuje ih drugi kvalifikacioni krug u Zagrebu. U društvu su sa domaćinom ekipom Mladosti, Duizburgom i Spartakom iz Volgograda. Turnir je zakazan za 29. septembar. Dva prvoplasirana tima sa turnira plasiraće se u plej-of, posljednji stepenik do grupne faze.

“Otišli su nosioci igre od prethodne godine, odnosno tri posljednje godine, koji su bili i glavni igrači. Ostali su Marko i Slaven, ostali su su sa njima mladi igrači. Sad tražimo model igre gdje će dobiti novu, glavnu ulogu. Polako se i to nadzire. Mi smo rano morali da krenemo u novu sezonu, a nije bilo lako zbog obaveza koje su naši igrači imali kroz reprezentativne selekcije. Ono što je najvažnije je da nas drugi krug kvalifikacija čeka za dvije sedmice i do tada ono što možemo moramo još popraviti. Vidjeli ste grupu i sigurno neće biti lako. Igramo u Zagrebu, Mladost se pojačala, angažovala Radula na poziciji centra i Pava Markovića iz Juga. Volgograd je šampion Rusije, izgubio je dva igrača koja su otišla u Dinamo iz Moskve. U suštini, mislim da možemo sa njima da igramo, pripremićemo se najbolje što možemo. Cilj je da probamo da odemo do treće runde koja nam garantuje ostanak u Evropi.” – zaključio je trener Novljana.

Send this to a friend