Vaterpolo Borba za titulu:

Jadran želi potvrdu brejka, Primorac bi da vrati dug iz prvog meča

Jadran želi da potvrdi brejk, Primorac da izjednači finalnu seriju na 1:1, nakon što su Novljani u prvom meču bili bolji poslije izvođenja peteraca. Aktuelni šampion je uvidio greške iz prethodnog meča, ali i Kotorani, svjesni da mogu još bolje u svim segmentima igre.

Optimizma ne fali pred drugi meč koji se večeras (19h) igra u Igalu, na što imaju potpuno pravo jer je u pitanju borba za trofej.

“Idemo na pobjedu. Prva utakmica bila je najteža, drugu želimo da završimo kako treba”, kazao je golman Jadrana Petar Tešanović.

Novljanima nije manjkalo samopouzdanja u prvom meču finalne serije. Pokazao je tim, kojem je malo falilo za prolaz na završni turnir LŠ, bolju koncentraciju u penal-ruletu, a sa gola je bio fantastičan upravo reprezentativac Tešanović.

“Imali smo problema što se tiče napada. Čini mi se da je Primorac, koji je imao 15 šuteva više, bolje odigrao ovaj segmenat igre. Bio je opasniji, odnosno njihov napad je izgledao više opasniji. Ali eto, na kraju smo uspjeli, čini mi se na individualni kvalitet da izvučemo meč. Najvažnije da smo pobijedili.”

Jadran je premijerni duel u Budvi sačekao u mnogo boljoj takmičarskoj poziciji nakon što je završio učešče na trećem turniru LŠ.

“U boljoj smo takmičarskoj formi, ali je možda i taj turnir bio mač sa dvije oštrice. Ipak smo igrali tri meča u tri dana i umorili se. Poslije turnira u Budimpešti šest, sedam dana pripremali smo se za Primorac.”

Slabija odbrana na centre Filipa Klikovca i Miroslava Perkovića, zamalo Novljane nije koštala poraza – bili su pred rubom, nakon totalnog preokreta.

“Klikovac i Perkovć zadali su nam nam dosta muke. Da nije bilo njih lako bi riješili meč. U tom dijelu moramo bolje jer je falilo spretnosti, snage i svega. Primorac igra u polju gdje su najjači centri, inače vrlo dominatni. Igrali smo plitku zonu, a to znači da smo im puštali šuteve sa nekih pet, šest metara. Morali smo tako upravo zbog dominacije centara.”

Vjeruje Tešanović da će njegov tim uspjeti da što duže zadrži kontinuitet.

“Čini mi se da čitavu sezonu igramo osam, deset minuta dobro, a onda padamo. Mislim da je razlog što smo mlada ekipa, sa dosta novih igrača, a i korona je uradila svoje.”

Reprezentativac smatra da bi sa trofejom Jadran zaokružio uspješnu sezonu.

“Sve zavisi od prvenstva – ako osvojimo trofej, sezona je uspješna. Mislim da smo ostavili i dobar utisak u Evropi.”

Miroslav Perković smatra da je Primorac, uprkos porazu, bio odličan rival Jadranu. Reprezentativac vjeruje u bolju partiju i nada se da će u gostima vratiti brejk.

“Vrijeme koje smo imali nakom prvog meča iskoristili smo da se pripremimo – analizirali smo utakmicu, greške i dobre stvari koje smo napravili. Mislim da smo bili odličan rival i pokazali da možemo. Imamo čemu da se nadamo i idemo na pobjedu u Herceg Novom, sa željom da serija što duže potraje”, kazao je Perković.

Mladi igrač vjeruje da njegov tim može i do trofeja.

“Nadamo se svi da možemo do trofeja. Biće teško, Jadran je u velikoj prednosti, najviše psihološkoj jer je slavio u prvom meču. Mi ćemo pokušati da ispravimo greške iz prošle utakmice, u kojoj je Jadran pokazao veću koncentraciju u penal-ruletu, što je na kraju presudilo.”

Primorac će sve da uradi kako bi prave stvari iz prvog meča zadržo i večeras u Igalu. Ali probaće i one slabije da popravi. Kotoranima je, evidentno, u prvom meču falila duža klupa, više svježine, koju je rival iskazao kada je bilo najvažnije.

“Jadran godinama njeguje to da čim momci uđu u prvi tim, uđu u sistem i drže se sistema. Njima svako ko uđe sa klupe odradi posao. Slažem se da je falila malo duža klupa, malo više kondicije i sreće i sve što ide uz sport. Ali mislim da smo bili dobar rival.”

Raduje Perkovića povratak Klikovca.

“Odlično je odigrao, odlično trenira. Daje veliki doprinos.”

Send this to a friend