Vaterpolo

Juniori lako protiv Južne Afrike na Svjetskom prvenstvu

foto: wpolo.me

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 2000. godine i mlađi, upisala je drugu pobjedu na startu Svjetskog prvenstva u mađarskom Sombatelju. Crnogorski juniori savladali su danas u drugom kolu A grupe vršnjake iz Južne Afrike 23:5 (5:1, 6:1, 6:1, 6:2). Podsjećamo, u prvom kolu savladali smo Australiju 10:6.

Do pobjede crnogorsku selekciju vodio je Vučurović sa šest golova, Drašković postigao pet golova, tri je upisao Radović, po dva Mačić i Vujović, a po jedan Uskoković, Gardašević, Milić, Dragović i Mitrović.

Crna Gora će u trećem, u ponedjeljak (15.30) igrati sa Brazilom. U posljednjem kolu, nakon dana odmora, 15. avgusta sastaće se sa Egiptom (10.50).

Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala.

Spisak Crne Gore: Andrej Bosanac, Vuk Drašković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Igor Uskoković, Danilo Radović, Jovan Vujović, Martin Gardašević, Luka Murišić, Marko Milić, Nenad Dragović, Marjan Mitrović, Bogdan Radnjić.

Pored trenera Petra Radanovića, u stručnom štabu su i pomoćnici Miodrag Matković i Marko Gopčević, doktor Vladimir Dedović i tim menadžer Igor Martinović.

GRUPA A: Egipat, Australija, Južna Afrika, Brazil, Crna Gora

GRUPA B: Grčka, Mađarska, Argentina, Rusija, Kina

GRUPA C: Uzbekistan, Novi Zeland, Italija, SAD, Hrvatska

GRUPA D: Srbija, Kolumbija, Španija, Kanada, Saudijska Arabija

Send this to a friend