Vaterpolo

Kapiten zlatnih “Ajkulica” za CdM: Nije nam drhtala ruka kada se odlučivalo o evropskom tronu!

foto: www.wpolo.me

Poslije košarkaša kadeta, koji su nedavno u Podgorici postali vicešampioni Evrope, korak dalje na najvećem takmičenju na Starom kontinentu otišli su njihovi vršnjaci vaterpolisti. Crna Gora je na Malti stigla do evropskog zlata, a kapiten nove generacije “ajkula” Miroslav Perković emotivno je doživio veliki uspjeh na početku karijere.

“Sjajan je osjećaj biti najbolji na kontinentu, to je nešto što sanja svako kada počne da se bavi sportom. Sa 16 godina smo već prvaci Evrope, a nadamo se da ćemo nastaviti sa ovakvim rezultatima i u godinama koje dolaze”, rekao je Perković na početku razgovora za CdM.

Visoke domete generacija koju sa uspjehom predvodi Miodrag Mirović najavila je uoči odlaska na prvenstvo Evrope, kada je osvojila veoma jak turnir u Nikšiću.

“Turnir u Nikšiću pokazao je koliko može ova generacija. Bila je i komentara da smo slučajno osvojili “Komen kup”. Međutim, mi smo to priželjkivali, nadali se, trenirali za uspjeh. Vjerovali smo u veliki rezultat i pred Evropsko prvenstvo i na kraju nas je pogledala i sreća jer smo u finalu pobijedili Španiju poslije peteraca. Ruka nam nije zadrhtala u najvažnijim trenucima, a zlatna medalja stigla je kao nagrada za sve što smo radili i trenirali tokom cijelog ljeta.”

Crna Gora je u nokaut fazi na putu ka zlatu srušila Italiju, Rusiju i na kraju Španiju.

“U posljednje dvije četvrtine bi lomili rivale i dolazili do pobjeda. To je pokazatelj mentalne snage ekipe i vjere u uspjeh. Van bazena smo odlični prijatelji, vjerujemo jedni drugima i mislim da je to takođe bitan segment na putu ka trijumfu”, ističe on.

Početak šampionata nije slutio da ćemo slaviti zlatnu medalju. Dva neuspjeha su na kraju pozitivno uticala na naš tim, koji je potom pokazao koliko može u konkurenciji najboljih ekipa Evrope u svom uzrastu.

Miroslav Perković (foto: CdM)

“Na startu smo imali dva poraza od Hrvatske i Mađarske. Međutim, nijesu nas neuspjesi slomili, nismo željeli da odustanemo od svojih ciljeva i padnemo već smo rasli iz utakmice u utakmicu. Stručni štab nam je odlično tempirao formu. Iz ove perspektive ti porazi su nam i dobro došli jer smo shvatili gdje smo i da moramo da igramo punom snagom, ako želimo da ostvarimo dobar rezultat”, kazao nam je on.

Novi šampioni Evrope zavoljeli su vaterpolo gledajući najbolje crnogorske vaterpoliste kako ostvaruju vrhunske rezultate na međunarodnoj sceni.

“Kao i svi sportisti, tako i mi imamo idole. Uglavnom su to naši bivši vaterpolisti. Uvijek kada je teško sjetimo se njihovih rezultata i nađemo snagu da dođemo do cilja. Zaista imamo na koga da se ugledamo i od koga da naučimo tajne ove igre”, ističe on.

Perković je tek na početku karijere. Međutim, svjestan je potencijala koji posjeduje i daleko od toga da želi da ova medalja bude jedina u njegovoj reprezentativnoj karijeri.

“Želim da se što više približim seniorskoj reprezentaciji, kao i da potpišem profesionalni ugovor. Baviću se ovim sportom dok budem mogao. Uživam u vaterpolu i vjerujem da će još biti razloga za radost u kapici nacionalnog tima”, zaključio je Miroslav Perković.

Brojnih ljubitelji ovog sporta strahovali su da generacija braće Janović, Gojkovića, Šćepanovića, Paskovića, Ivovića i ostalih, neće imati dostojne nasljednike.

Međutim, prošlog ljeta naša mlada selekcija osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvu u Podgorici, dok je poslije zlata kadeta jasno da stasavaju nove sjajne generacije “ajkula” i da će Crna Gora i u godinama koje dolaze biti svjetska vaterpolo velesila.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
GORAN
Gost
GORAN

Svaka čast momci!Pa petre porobiću okreni se malo niksicu bazen su vec zatvorili a nije se ni pocelo vsljano raditiraditi.

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Minja. ……sto očekuješ poslije medalje ??

Ljuka
Gost
Ljuka

SVAKA CAST, OCEMO VISE OVAKVIH PRICA

jorgovan
Gost
jorgovan

ovo je ponos, a ne drzavni udari i gluposti. bravo djeco!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Bravo. Bravo Majstori. ..vrhhunski odrađeno. ..EVROPSKI VELIKANI. .

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Bravo vi ga samo bez svadje u životu ??

sprdnja
Gost
sprdnja

Grevota je da ovaj text nema nijedan komentar. Momci, vi ste naš ponos!!! Konačno da i dobiju finansijsku nagradu za jedan od najvećih uspjeha crnogorskog sporta… BRAVO ŠAMPIONI!

Send this to a friend