Vaterpolo

Kotoru prijeti gašenje vaterpolo sporta, poručili građani sa protestnog skupa

foto: skalaradio.com

Došla je voda do poda,  iako je nema u bazenu  „Nikša Bućin“ više od godine i  ko zna kada će se zapjenušati za treninge i utakmice u gradu tradicionalnog vaterpolo sporta i njegovih asova.

U obećanja da će biti sve kako treba i da treba strpljenja samo u Kotoru više niko ne vjeruje. Pogotovo ne djeca koja svaki drugi dan autobusima putuju u Budvu i Herceg Novi na treninge i utakmice. Pritom, ne rijetko okite se zlatom na prestižnim evropskim takmičenjima i prava su perjanica vaterpolo sporta u Crnoj Gori.

Danas su građani Kotora, koji su organizovali proteste ispred zatvorenog plivačkog bazena „Nikša Bućin“ u Škaljarima kazali da je dosta više i da Kotoru prijeti gašenje vaterpola koji je proslavio UNESCO-v grad i Crnu Goru širom svijeta.

U njihovo ime govorili su Dijana Dika Saveljić, predsjednica NVO „Aspida“ i proslavljeni crnogorski reprezentativac i prvi nosilac crnogorske zastave na olimpijadi u Pekingu Veljko Uskoković.

Na skupu kome je prisustvovalo više stotina građana Kotora pročitano je pismo roditelja i djece upućeno nadležnim državnim organima da hitno reaguju i bazen stave u funkciju. U protivnom, Kotoru će ostati bez trofejnog vaterpolo sporta a djeca biti uskraćena za sportska nadmetanja i postizanje značajnih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Na građanskom protestu, pored Dike Saveljić i Veljka Uskokovića govorili su i Zoran Pajović, upravnik bazena i roditelj dvojice mladih vaterpolista, Slađana Vučetić, trenerica plivanja i Toni Petrović, kapiten vaterpolo kluba Primorac i dugogodišnji crnogorski vaterpolo reprezentativac.

Skupu podrške i protesta prisustvovali su brojni proslavljeni sportisti, sportski kao i kulturni i javni radnici.

Na protestnom skupu nije bilo predstavnika lokalne vlasti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grad kriminala
Gost
Grad kriminala

Kotor je propao grad.

Pol
Gost
Pol

A vidji onom farmerki i sprintarica.Pozajmio nedje ovaj operisani sagrailo

Primorac
Gost
Primorac

Lijepa i hvale vrijedna akcija

CutBre
Gost
CutBre

Sjecam se da je tadasnja opozicija prozivala lokalnu vlast u Kotoru u vezi ovih problema, sad kada su vlast neko im je drugi kriv!?

Jovica
Gost
Jovica

Mugošu za gradonačelnika! Kad je obećao 5 bazena u Podgorici, vama će (po zasluzi) makar 25! I da 5 % obećanog ispuni, imaćete makar jedan bazen!

KLM
Gost
KLM

Imaliste vi i mnogo vise razloga za proteste pa vas nidje nije bilo.Zalosno sve politika

Ve$a
Gost
Ve$a

Ðe vam je Jokić što ste ga ustoličili?! Đe je Kuma koja vas “kulturno uzdiže”??? Glasajte!!! Samo vi glasajte!

Send this to a friend