Vaterpolo reakcije nakon pobjede

Lakši trening za ajkulice

foto: wpolo.me

Mlada vaterpolo reprezentacija Svjetsko prvenstvo je otvorila pobjedo od 42:7 protiv Kuvaja.

U našem taboru kažu da je to bio samo lakši trening za njih, pred mnogo izazovnije duele.

“Lakši trening za nas, utakmicu smo dobro otvorili, priveli je kraju kako treba. Ekipa je odmorna, aklimatizovali smo se jer nas u naredna dva dana čekaju mnogo ozbiljnije utakmice. To su izuzetno bitni mečevi za nas. U slučaju da osvojimo prvo mjesto u grupi imaćemo neki malo lakši raspored, ali od četvrtfinala su sve jaki protivnici, tako da nećemo birati rivala. Spremni smo, momci su odlično radili po klubovima, i možemo napraviti dobar rezultat bez obzira ko je rival”, kazao je pomoćni trener Aleksandar Aleksić.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Petar Mijušković sa devet golova, Danilo Radović je postigao šest, Savo Ćetković pet, dok su sa po četiri gola meč završili Nebojša Vušković, Miroslav Perković i Vuk Drašković. Dušan Matković je postigao tri, po dva Uroš Vučurović, Aljoša Mačić i Branko Franeta, a jedan Luka Murišić.

“Lakši trening, lakša utakmica na startu takmičenja. Najbitnije je bilo da je otvorimo na pravi način, da odigramo što bolje, i da se polako pripremamo za duele sa SAD-om i Italijom. Ti mečevi će odlučiti ko će direktno u četvrtfinale, a ko kroz baraž. Nadamo se pobjedama, da bi imali donekle lakši prolaz do polufinala”, istakao je reprezentativac Aljoša Mačić.

Sjutra “ajkule” čeka meč sa SAD od 15:30, dok je derbi zakazan za nedjelju sa Italijom od 16:50.

Send this to a friend