Vaterpolo

Lazović: Postoji šansa za medalju, Srbija je neprikosnovena

Dejan Lazović vjeruje u novu priču i u Tokio 2020. godine. Golman Verone na spisku je selektora Vladimira Gojkovića za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

Nije ga bilo na Olimpijskim igrama u Riju, a prije toga, u tandemu sa Milošem Šćepanovićem, stigao je u Beogradu do evropske bronze.

“Nijesam bio na Olimpijskim igrama, bila je ekipa koja je posljednjih desetak godina iznijela većinu takmičenja. Ali, to je prošlo, krenuli smo u novu priču, u novo veliko takmičenje. Treniralo se odlično, radilo mnogo, svi koji smo bili na pripremama i koji smo na konačnom spisku, zaslužili smo mjesto. Davali smo maksimum, iskazali potencijal, a pred Svjetsko prvenstvo možda je pozitivno to što smo potpuno rasterećeni”, kazao je Lazović. “To je, možda, neka naša šansa. Istina, ne možemo baš sve ciljeve ostvariti, ali se u Budimpešti, gdje će dosta igrača debitovati, nadamo najboljem”.

„Crveni“ će, vjerovatno, u najvažniju, četvrtfinalnu priču, ući iz lakših duela grupne faze.

“Imaćemo lakši raspored do osam najboljih. Ta jedna utakmica odlučivaće o borbi za medalju ili u gornjem dijelu za plasman. U svakom slučaju, šansa postoji da osvojimo medalju, što bi bilo fantastično”.

Treninzi golmana su se razlikovali od treninga igrača, ali u Korčuli, na bazičnim pripremama, svi su počeli i završili u istoj priči.

“Kao i svake godine, trenirali smo normalno, odradili bazu, malo se sada radi na brzini, nadam se da će biti dobro. I Kandić je bio sa nama, radio je super i sve je bilo ok”.

Rano je pričati u kakvoj ste formi ili…?

“Još je rano pričati o tome. Malo je bilo vremena za odmor, ali takav je raspored, kalendar zgusnut, moralo je da se trenira. Treba tempirati formu, neće biti lako, ali će doći kada bude bitno”.

Iz kakve sezone dolaziš?

“Verona je treći tim Italije, iza Reka i Breše. Igrali smo polufinale LEN kupa i izgubili od Oradee, jedino zbog toga žalimo. Držimo se koliko možemo u ligi koja je jedna od jačih u Evropi, što je plus za mene”.

Nema razlike u klupskom radu između dvije države.

“U Italiji se kao u Crnoj Gori trenira po dva puta, ekipa je dobra, u Veroni je još Hrvat Antonio Petković, bio je do ove sezone Marko Jelača, a imamo dva italijanska reprezentativca. Sve u svemu, zadovoljan sam i zbog toga moću još dvije godine braniti za Veronu”.

Lazović bolje od svih poznaje situaciju oko reprezentacije Italije.

“Posljednjih pet, šest godina prave odlične rezultate. Spremali su se dobro, radili sa Amerikancima, u najužem krugu su za medalju. Malo su podmlađeni, siguran sam da će dugo godina biti u vrhu”.

Ko je favorit?

“Srbija je prvi favorit zbog svega što je uradila posljednjih godina. Takva dominacija se rijetko viđa, a nijesu puno mijenjali za Budimpeštu. Ne znam da li će imati želju kao prije da osvajaju i da li im je motiv i dalje jak… Treba sve da ponove, što je teško. Ali sam siguran da su u ovom momentu neprikosnoveni”, zaključio je Lazović.

Send this to a friend