Vaterpolo "Nije samo pitanje kluba, nego vaterpola u Crnoj Gori"

LEN želi Jadran u Ligi šampiona, finansije problem

Evropska asicijacija vodenih sportova, LEN, želi da Jadran i naredne sezone igra Ligu šampiona.

LEN insistira na tome da Jadran iskoristi šansu koju ima da još dvije godine mogućnosti sigurnog učešća u elitnom takmičenju.

Ipak u hercegnovskom klubu se plaše da će zbog finansijske situacije morati da odustanu.

„Sama činjenica da LEN-a želi i insistira na ostanku našeg kluba u Ligi šampiona i daje nam dodatan rok, iako mnogi drugi Evropski klubovi žele to mjesto po svaku cijenu, dovoljno govori kako na nas gledaju i koliko cijene naš kvalitet, tradiciju i rad. Jadran je u kontinuitetu od 1996. godine stalan učesnik evropskih takmičenja. Naša želja je jasna, to je Liga šampiona, mi to radom i rezultatima zaslužujemo, ali finansije su problem.”, kaže predsjednik Đuro Marić i nastavlja:

“Poslijedice Corona krize u sportu se već itekako osjećaju, budžeti se smanjuju, a naši sponzori su svi vezani za turizam i tu nam nastaju novi veliki problem. Iz tog razloga uradili smo već kadrovske promjene u prvoj ekipi, čak pet igrača koji su bili na platnom spisku prethodne sezone smo pustili, ali i dalje imamo kostur ekipe zahvaljujući našem radu sa domaćim igračima. Projekcija troškova za ligu šampiona je cca 100 hiljada eura. Ovih dana ćemo se obratiti svim relevantnim institucijama, prije svega Vaterpolo plivačkom savezu, Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu, kao i Opštini Herceg Novi koja je već upoznata sa ovom problematikom. Ovo nije samo pitanje našeg kluba, veći crnogorskog vaterpola i reprezentacije. Još uvijek ne znamo kako će izgledati regionalna liga koja je jako upitna za narednu sezonu, a našim igračima trebaju jake utakmice u sezoni u kojoj igraju kvalifikacije za Olimpijske igre, a ubijeđen sam i Olimpijske igre. Kao klub uradićemo sve što je do nas, ali moramo da vodimo računa da predstoji jako izazovna sezona u sportskom i finansijskom smislu, te da se funkcionisanje kluba ne smije ugroziti”.

Send this to a friend