Vaterpolo

Marsej arhiviran, misli okrenute Jugu

“Moramo da podignemo glavu i krenemo dalje. Vrijeme ne možemo da vratimo”, rekao je golman Jadrana Slaven Kandić, nekoliko dana od poraza u finalu Evrokupa od Marseja.

Novljanski vaterpolisti bili su na minus od gola daleko od trofeja u subotu u revanšu sa francuskim predstavnikom. Ispostavilo se da je mali minus bio ogromna pepreka do cilja. Od 2004. godine Jadran je čekao na novo finale, a trofej im je izmakao. Samo remi, ali sa bezbroj šansi tokom meča da se uđe u mirniju završnicu. Vodili su 5:3, imali šansu u finišu da dođu i do gola prednosti, ali…

“Definitivno moramo krenuti dalje, vrijeme ne možemo vratiti. Sami ulazak u finale je uspjeh. Malo ko nam je davao šanse u polufinalu sa Mađarima. Ali, eto, u polufinalu smo možda sebe nadvisili, a podbacili malo u finalu. Međutim, i ovo je uspjeh, jer iz godine u godinu gubimo važne igrače. Tako smo u ovu sezonu krenuli bez Banićevića, Ukropine i Merkulova, ali se se pojavili mladi igrači koji iz godine u godinu stasavaju. Veliki rad sa trenerom Gojkovićem je i ove godine došao na vidjelo”, jasan je golman Jadrana.

“Nadam se da nećemo čekati 15 godina da dođemo do novog finala. Vjerujem da ćemo uskoro biti u prilici da se borimo za evropski trofej”.

Od petka je finalni turnir Regionalne lige u Zagrebu. Jadran u polufinalu igra sa Jugom.

“Ne treba trošiti riječi, rezultati govore o njima. Tek su sad u Solnoku doživjeli prvi poraz u Ligi šampiona. Moraćemo da se skupimo, najbolje što možemo. Da damo maksimum, a za koliko će to biti dovoljno, vidjećemo”.

Emotivno i fizički je došlo do pražnjenja nakon neuspjeha u subotu u revanšu sa Marsejom.

“Svjesni smo da smo u tom momentu dali maksimum, a falilo je malo sreće. Miloš Šćepanović je u ključnim momentima bio fantastičan. Ali, to je iza nas. Idemo dalje, probaćemo u petak sa Jugom najbolje da odigramo. Nakon finalnog turnira u Zagrebu čeka nas finalna serija sa Budvom, kada ćemo zaokružiti uspješnu sezonu”, poručio je Kandić.

Send this to a friend