Vaterpolo

Murišić, Gardašević i Đurović u prvom timu Jadrana

Vatrepolisti Jadrana Carine Luka Murišić, Martin Gardašević i Darko Đurović, rođeni 2000. godine koji su ponikli na bazenu najtrofejnijeg crnogorskog vaterpolo kluba, potpisali su prve trogodišnje ugovore za Jadran Carine. Uprava kluba je ocijenila da pomenuti Jadranaši treniranjem, kvalitetom i prikazanim rezultatima zavrijeđuju da budu na spisku prvotimaca.

Direktor PVK Jadran Carina, Miloš Mračević, kazao je da shodno Pravilniku o registraciji i pravu nastupa vaterpolista, u okviru Vatrepolo Plivačkog Saveza Crne Gore, za ovu takmičarsku sezonu tri mlada igrača Jadrana su potpisali prve trogodišnje ugovore sa matičnim klubom.

“Nastavljamo praksu ulaska mladih vaterpolista iz Jadranovog pogona u prvu vaterpolo ekipu. Pomenuti igrači su i tokom prethodne sezone bili uključeni u radu prve vaterpolo ekipe. Čak su neki od njih imali i nastupe u okvriju utakmica Rregionale vaterpolo lige, domaćeg Kupa i Prvenstva ”, pojasnio je Mračević.

Pravilnik Saveza nalaže da se u godini u kojoj igrači navršavaju 19 godina potpisuju ugovori, tako da će Murišić, Gardašević i Đurović u naredne tri takmičarske sezone biti Jadranovi prvotimci.

“Sa ovim se potvrđuje da je želja i vizija kluba, da u prvoj vaterpolo ekipi bude što više igrača iz našeg vaterpolo pogona. Tako da je ulazak pomenuta tri igrača, na tri godine, u prvu ekipu zaista velika stvar”, istakao je Mračević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Срећно момци!

Send this to a friend