Vaterpolo Može li ko zaustaviti Jadran?

Nastavlja se uzbudljivi vaterpolo šampionat

Foto: Krsto Vulović

Vaterpolisti Jadrana i Budve večeras će od 18 sati otvoriti prvu, od ukupno tri zaostale utakmice ligaškog dijela (sjutra igraju Kataro Jadran, a 3. aprila Jadran Primorac).

Vaterpolo prvenstvo, zbog epidemiološke situacije u državi, nastaviće se u izmijenjenom formatu, tako što će se ligaški dio završiti zaostalim utakmicama drugog kruga, nakon čega će krenuti polufinalna serija i mečevi za plasman.

U polufinalu će se sastati prvoplasirana i četvrtoplasirana, te drugoplasirana i trećeplasirana ekipa. Finale će izboriti ekipe koje prve dođu do dvije pobjede. Početak finalne serije planiran je za 28. april (igra se na tri pobjede).

Trenutno na tabeli vodi Primorac sa 15 bodova, Budva ima devet, Jadran tri, a Kataro je bez bodova.

Odlični rezultati Crnogoraca u Splitu

Reprezentacija Crne Gore u jedrenju sa velikim uspjehom završila je učešće u Splitu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske.

Nikola Golubović osvojio je zlato u klasi Laser 4.7, a Ilija Marković srebro u klasi Standard u konkurenciji jedriličara do 21 godine.

Milivoj Dukić, koji je dva puta učestvovao na Olimpijskim igrama, plasirao se na deveto mjesto u generalnom plasmanu. Naši jedriličari i selektor Ilko Klakor, radiće u Splitu do kraja prve sedmice aprila.

Po završetku priprema selektor će sa Dukićem i Markovićem otputovati u Portugal gdje ih od 17. do 24. aprila očekuje kvalifikaciona regata za Olimpijske igre u Tokiju.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
sumorvac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sumorvac
Gost
sumorvac

Zanimljiv bas.cak skoro 4 kluba je prethodna vlast uspjela održati u život. I to su na respirator već 15 godina

Send this to a friend