Vaterpolo Vaterpolisti Primorca i Jadrana večeras (19 h) igraju treći meč finalne serije za prvaka Crne Gore

Nijanse odlučuju

Sa utakmice Jadran - Primorac

Primorac će većeras u Budvi (od 19 sati) ugostiti vaterpoliste Jadrana u trećoj utakmici finalne serije za prvaka Crne Gore. Poslije dva meča rezultat je 1:1 u pobjedama, timovi su osvojili po brejk, a ono što je za ljubitelje vaterpola značajno je koncentracija kvaliteta koja je nedostajala minulih sezona u završnicama šampionata.

– Možda je malo ko očekivao naš trijumf u Herceg Novom, ali mi smo vjerovali i ostvarili odličan rezultat. Jakom odbranom i željom uspjeli smo da izjednačimo. Mislim da smo se u toj drugoj utakmici psihički podigli i da sada spremniji dočekujemo novi meč. Uspjeli smo da analiziramo prethodna dva, vidjeli greške i nadam se da ćemo ih ispraviti. Znamo koje su odlike Jadrana. Nadam se da ćemo doći do trijumfa i zadržati prednost domaćeg terena – kazao je Aleksandro Kralj najbolji pojedinac drugog meča u kojem je Primorac slavio 8:6.

Kotorani su od ove sezone napravili nekoliko velikih koraka u igri, rezultatima i samoj koncepciji. Sa angažovanjem Sandra Sukna predsjednik kluba Mlađan Janović uradio je pravi potez, a rezultati su vidljivi. Mlada ekipa je stigla do osmine finala

Evrokupa, izgubila od osvajača Solnoka, a u finalu plej-ofa do izražaja je došao pun kvalitet mladih i iskusnijih prvotimaca.

– U principu smo mlada ekipa, zato je negdje i očekivana promjenljiva igra. Hrabri što smo u drugoj utakmici, nakon što smo prvu nesretno izgubili poslije peteraca, bili od starta u dobrom ritmu. U suštini, mislim da je najvažnije dati maksimum. Vjerujem da možemo na isti način da odgovorimo obavezama, a sa dobrom odbranom možemo do trijumfa.

Golman Primorca je u odličnoj formi.

– Zadovoljan sam učinkom, ali bez odbrane ne bih mogao sam. Veliku pomoć imam od saigrača, što se vidi, a i meni je lakše. Igramo kao tim i napredujemo.

Ugovor mu ističe na kraju sezone.

– Nijesam još pričao sa Upravom. Nadam se da ćemo prvo osvojiti trofej, a nakon toga ću razmišljati o budućnosti.

A kako Jadran razmišlja, ekipa koja je od starta sezone u velikim problemima i zbog povreda i korone?

– Uroš Vučurović je jedini upitan za današnji meč – kazao je Petar Radanović, trener Jadrana.

O propuštenim šansama u drugoj utakmici, posebno u dijelu sa igračem više, prvi stručnjak Novljana kaže:

– Nijesmo koristili šanse, pogotovu sa igračem više u prve dvije četvrtine. Bili smo brzopleti i to je bio najveći problem. Dobro smo neutralizovali centre, s obzirom na prvu utakmicu. Moraćemo da se podignemo, više da plivamo i definitivo sa više koncentracije da igramo napad. Uslov je i dobra odbrana, makar na približnom nivou iz druge utakmice. Najvažnije da momci daju sve od sebe.

Sa mnogo pehova Jadran je nastupao u Ligi šampiona – malo je falilo za plasman na F8.

– Teška i čudna sezona zbog svega. Dotukla nas je korona pred drugi turnir Lige šampiona. Imali smo dosta povreda od Đura Radovića, Petkovića, Banićevića, Obradovića, Tešanovića… Teško je bilo raditi u ovakvim okolnostima. Mada nije realno očekivati od nekih igrača, nakon svega, da se u kratkom roku vrate visokom nivou. Za mene je ova sezona za zaborav. Nadam se da ćemo svi izaći što prije iz ove situacije.

Send this to a friend