Vaterpolo

Nova španska avantura

Vrela Španija nekako je uvijek donosila i vrela ljeta u Crnoj Gori. Malaga 2008. bila je zlatna, Barselona 2013. srebrna, a od danas ponovo u glavnom gradu Katalonije kreće nova španska avantura za vaterpoliste Crne Gore.

“Ajkule” Evropsko prvenstvo otvaraju protiv Francuske, koju sa klupe predvodi Nenad Vukanić, donedavno asistent Vladimira Gojkovića u stručnom štabu Crne Gore.

A prvi meč na EP nije mogao da krene ranije – “crvene” danas čeka rano buđenje i utakmica koja sa Francuzima na brdu Monžuik počinje od 11 sati.

“Ne bi trebalo da nam to pravi probleme, jer smo se za sve pripremali, pa tako i za taj jutarnji termin koji je svakako nezgodan za igranje, poručio je iz Barselone debitant Vladan Spaić.

Njegov iskusniji kolega i jedan od velikih vaterpolo majstora Mlađan Janović je dodao…

“Cijela atmosfera je odlična i sa nestrpljenjem smo čekali da počne Evropsko prvenstvo, koje naravno, za razliku od Svjetske lige i Mediteranskih igara, nosi veću težinu”, jasan je Mlađan.

Nisu na našem nivou

Crna Gora i Francuska na najvećim takmičenjima (EP, SP i OI) srele su se samo dva puta, a u oba navrata slavili su naši momci, baš kao i ove godine na utakmicama Evropa kupa i na Mediteranskim igrama.

“Francuzi? Nisu naš nivo i nisu među šest ili sedam reprezentacija koje se bore za medalju, bez dileme je Janović.

Ipak…

“Dobra su uvertira, a prva je utakmica na šampionatu i zbog toga može da bude malo problema na startu meča”, upozorio je crnogorski “broj 7”.

“Očekujem u trećoj i četvrtoj dionici da lakše riješimo meč u našu korist. Ponavljam, to je samo zbog toga što je prva utakmica, jer oni ne spadaju u krug jačih reprezentacija”.

Mlađan se u reprezentaciju vratio nakon što je prošle godine propustio Svjetsko prvenstvo u Budimpešti i već na ovogodišnjem završnom turniru Svjetske lige pokazao je koliko je bitan za Crnu Goru.

“Zadovoljan sam formom, a sve medalje koje smo uzeli tokom ljeta su pravi vjetar u leđa za ono što nas čeka” dodao je Janović.

Sa “ajkulama” su u grupi još i Malta i domaćin Španija ko bude najbolji ide direktno u četvrtfinale.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MILENA
Gost
MILENA

CRNA GORA, SAMO CRNA GORA! VOLI SE SRCEM! A OVE POSRBICE PO CG NEKA SE SELE U SVOJU VOLJENU ZEMLJU, NAPRIJED AJKULE !!!

Crni
Gost
Crni

Kakvi su ovi moderni navijaci CG…sad jedan selfi sa zastavom pa na fb da svi vide kako navijas…e tugo jadna…svoja zemlja se ne voli tako…nego idi zaprzi rucak..

DALI
Gost
DALI

E moj dukljaninu isto ko da si Hrvat a možda si ,jer njima je samo problem Srbija naravno kao i tebi i sličnim.Tvoja bolest ima dijagnozu zvanu ,,ZAVISNOST OD USPJEHA SRBIJE,,

Crni
Gost
Crni

A nego sta je nego Rvat..

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Deri Framcuze i Srbijance maximal..

Pipica
Gost
Pipica

Ajmo momci,vratite se sa zlatom!!!

Send this to a friend