Vaterpolo Jadran i Primorac sjutra igraju četvrti meč finalne serije

Novljani pred promocijom, Kotorani priželjkuju brejk

Sa utakmice Jadran - Primorac

Jadran je na korak od titule. Igrači Petra Radanovića imaće priliku, već sjutra, da kod kuće završe finalnu seriju jer vode u ukupnom skoru 2:1 u pobjedama. Primorac čeka težak zadatak. Nakon poraza u drugom brejku,

Igrači i stručni štab moraće na mnogim stvarima da porade kako bi izborili šansu da u petoj utakmici, u kojoj su domaćini, rješavaju pitanje šampiona Crne Gore.

Po svemu što su dva najjača crnogorska tima pokazala u prethodnim mečevima, gdje je prvi riješen nakon peteraca, nema sumnji da bi i naredni mogao da bude jednako uzbudljiv i dinamičan. Najvažnije je, ipak, da je kvalitet, nakon nekoliko sezona, izuzetno podignut i da je selektor Vladimir Gojković, gledajući utakmice sa tribina, mogao biti ohrabren jer je imao šta da vidi. Mladost je isplivala, a potencijalni i reprezentativci koji su odavno dio velike priče, iskazali su potreban kvalitet. Sve to ohrabruje pred početak priprema za Olimpijske igre.

Ali, o reprezentativnim obavezama, o tom – potom, sada je u prvi plan klupski vaterpolo – finalna serija koja je otvorena i gdje bi ponovo nijanse mogle da odluče.

– Igra od prije dva dana hrabri pred novi – četvrti meč sa Primorcem. Mislim da smo pokazali, posebno u trećoj četvrtini, koliko možemo i da smo bolji. Takva igra može da nam donese dobre stvari u nastavku finalne serije. Ako budemo igrali kao što smo u Budvi, vjerujem da možemo do pobjede koja bi nam donijela šampionsku titulu – kazao je mladi igrač Jadrana i reprezentativac Vasilije Radović.

Ulog je ogroman, što automatski podrazumijeva više respekta i opreza sa obje strane. Ohrabruje to što se, ipak, težina finalne serije nije mnogo odrazila na kvalitet, a prethodna tri meča bila su i uzbudljiva, dinamična i sa jakim odbranama.

– Konkretno u trećoj utakmici odbrane su bile jake. Mi smo igrali čvrsto, fulali neke šanse, ali malo po malo smo došli do igre i krenuli onako kako smo željeli u trećoj četvrtini. Bili smo odmorniji i spremniji, dobro smo plivali i dolazili do kontri i lakih golova.

Vaterpolisti Jadrana usjeli su na bolji način da odgovore zadacima prema centrima, oko kojih se i vrti igra Primorca.

– I to je bio jedan od recepata za pobjedu. U tom segmentu smo bili najbolji do sada i to se vidjelo. Prije svega, bilo je najmanje četiri isključenja nad centrima.

Mladi vaterpolista vjeruje da bi Jadran mogao da završi posao kod kuće i trofejom kruniše uspješnu sezonu.

– Ako uđemo ozbiljno ne bi trebalo da imamo problema. U svakom slučaju, ukupna sezona bila je naporna i teška, ali i sezona koja će mladim igračima mnogo značiti za razvoj i budućnost.

Loša realizacija

Kakva je situacija u kotorskom timu, nakon što je Jadran došao do novog brejka, razgovarali smo sa Markom Gopčevićem. Kapiten je vidio i dobre i loše stvari u igri.

– Brejk koji smo vratili, ponovo smo izgubili, a krenuli smo sa dobrom odbranom, golman je odlično branio, ali i lošom realizacijom i izborom šuteva. Na kraju je sve to došlo na naplatu. Mislim da smo drugi gol postigli krajem treće četvrtine.

Gopčević smatra da su centri odličan posao obavili, ali da je izostala efikasnost, što je uticalo na nesigurnost i nervozu.

– Centri su odradili odlično svoj dio posla. Jadran je morao tokom utakmice da igra plitku zonu, a kada je tako onda se u napadu situacije rješevaju sa vanjskih

pozicija. Falila je realizacija, lopta je sporo išla, bili smo u nekim djelovima utakmice neodlučni, probali smo druga rješenja, ali ni to nije išlo, pa se uvukla nervoza. Žao mi je što nijesmo uspjeli da dobru odbranu krunišemo dobrim napadom.

Utakmica je odlučena u trećoj četvrtini serijom Jadrana 5:0, za visokih 7:1!

– Nakon pada koncentracije Jadran se odvojio nedopustivom serijom 5:0. Ali, šta je – tu je, moramo dalje, sjutra je nova utakmica, već smo ih jednom pobijedili, nadam se da možemo to da ponovimo.

Psihološki momenat mogao bi da bude jedan od ključnih detalja u sjutrašnjem meču. Primorac je u drugoj utakmici pokazao visok stepen koncentracije, smirenosti, odlučnosti, što mu je donijelo brejk.

– Ne možemo reći da je sve bilo idealno, ali borbenost nas je držala do kraja i uspjeli smo da dođemo do pobjede. Nadam se sličnom meču, ali i manjim padovima.

Send this to a friend