Vaterpolo

Brguljan: Sa Janovićem, Paskovićem, Vukčevićem i Ivovićem mogli smo do medalje

Darko Brguljan

Vaterpolista Crne Gore Darko Brguljan oglasio se saopštenjem za javnost povodom odluke stručnog štaba da ga odstrani iz nacionalnog tima za vrijeme Svjetskog šampionata u Budimpešti.

Brguljan je nakon meča sa Rusijom udaljen iz ekipe, odlukom selektora Vladimira Gojkovića.

U saopštenju koje je dostavio medijima, Brguljan je naveo da je tokom meča sa Rusijom došlo do konflikta, jer je, kako navodi, Gojković u toj utakmici prema njemu pokazao potpuno nepoštovanje, svjesno mu ne pružajući veću minutažu.

“Nakon utakmice sa Rusijom obavio sam razgovor sa selektorom gdje smo iznijeli mišljenja i shvatili smo da je naša dalja saradnja potpuno nemoguća, stoga i nije bilo potrebe za mojim nastupom protiv Italije. Zamjeram selektoru zato što u Budimpešti nijesmo bili sa najboljim igračima sa kojima raspolaže Crna Gora. Siguran sam da bi sa Mlađanom Janovićem, Vjekoslavom Paskovićem, Nikolom Vukčevićem i Aleksandrom Ivovićem, Crna Gora bila osvajač medalje u Budimpešti”, navodi Brguljan.

On je mišljenja da bi crnogorska reprezentacija u kompletnom sastavu osvojila medalju u Budimpešti, podsjetivši na suparnike u grupnoj fazi i najpoželjnijeg rivala u četvrtfinalu.

“Smatram i da je obaveza selektora da okupi najbolje igrače koje ima na raspolaganju, a ne da se nalaze kompromisi koji ništa dobro nijesu donijeli ni ovog puta”, kazao je on.

Brguljan nije saglasan sa ocjenom da je reprezentacija na SP nastupila u podmlađenom sastavu.

“Ne bih se složio sa time da je ekipa sa prosjekom od 27 godina baš toliko mlada i neiskusna. Da li je remi sa Kanadom uspjeh? Podsjetimo se da je Kanada završila na 15. mjestu, pobjedivši samo Južnu Afriku na Svjetskom prvenstvu. Da li je poraz od Grčke u četvrtfinalu rezultatom 12:7 uspjeh? To je protivnik za kojeg smo se pripremali dva mjeseca, a od kojeg smo gubili u jednom trenutku i sa 10:2. Da li je pobjeda nad Rusijom od 9:8 uspjeh znajući da su Rusi prvi put poslije 10 godina ušli u osam najboljih ekipa na velikom takmičenju?”, pita Brguljan.

On smatra da zbog svega toga ni peto mjesto ne može da bude uspjeh.

“Ili su možda pobjede nad vaterpolo velesilama Brazilom i Kazakstanom ipak dovoljan razlog za zadovoljstvo i da li su nam te pobjede uspjeh?”, konstatuje Brguljan.

Dugugodišnji član našeg nacionalnog tima je podsjetio da je prije dvije godine na SP u Kazanju upisan isti rezultat.

“Svi znamo koji je bio epilog poslije Kazanja. Tada je peto mjesto bilo neuspjeh, a imali smo mnogo težu grupu i vicešampiona svijeta za protivnika u četvrtfinalu. Kako sada da je ovaj rezultat uspjeh? A, ekipa iz Kazanja je bila istog prosjeka godina kao ova, ako ne i mlađa, i igrala bolji vaterpolo. Na kraju, reprezentacija je iznad mene i svakog pojedinca, ali i iznad svakog selektora”, ističe Brguljan i dodaje:

“Uvijek i na svakom takmičenju moramo da idemo sa najboljih 13 igrača i da napadamo medalje. To nam je obaveza, jer smo mi Crna Gora koja u vaterpolo svijetu znači mnogo i ne možemo se zadovoljavati samo nastupima na velikim takmičenjima kao ove godine”, zaključio je Brguljan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
M. Markovic
Gost
M. Markovic

Mi Crnogorci imamo jednu izreku za n….a tipa Gojkovic SVASTA BEZ COJEK

Bobek
Gost
Bobek

Darko ce shvatiti da je pogrijesio, kao sto sam i ja !! Samo mu dajte vremena…podrska Vladu, do Podgorice 2044 mu produziti

Stari Grad
Gost
Stari Grad

Naravno da je pogrijesio. Igrac radi svoj posao a trener svoj posao. Igrac odgovara treneru a trener savezu.

Dokonik
Gost
Dokonik

Riba smrdi od glave. Recimo,ja ne znam ko je predsjednik VPSCG a vjerujem da moje neznanje dijeli ogromna većina građana CG. Na čelu saveza treba da bude autoritet. U dva najpopularnija sporta imamo žive legende. Na čelu FSCG je Dejan Savićević,prvak Evrope sa dva kluba,u Italiji dobio nadimak genije. Na čelu KSCG je Milo Đukanović,prvak Evrope u uzrastu 45+,u Italiji… Više »

Breskvica mala
Gost
Breskvica mala

Ima Dzona Gotija,zvanog Teflon don

Zrno
Gost
Zrno

Sto se tice ko je igrao Darko je u pravu da treba da igaju najbolji tu nema spora,zamislite da smo igrali sa gore cetri pomenuta igraca medalju bi dobili sigurno.Ako Hrvatska moze da uveze spanca,koji je u vise utakmica bio njihov najbolji igrac,mi se odricemo cetri igraca svjetske klase.Ja necu da kazem nista lose za Vlada,jer nas je bezbroj puta… Više »

Janovic
Gost
Janovic

Da ima saveza posle ovakvog uspjeha bi se odmah jos u svlacionici zafalio tom velikom strucnjaku pa neka je to i Gojkovic ovog puta, velikog majstora Porobica ste zamijenili pa sto ne i ovog.. svaka njemu cast ali da ima isto sportsko podnio bi ostavku!! ovo je bila najgora reprezentacija cg od postanka!! cu grcka.. pravili smo gol razliku sa… Više »

Tbuk
Gost
Tbuk

Uvijek ste imali problema samo sto su pokrivani rwzultatima.
Ministar sadasnji nije htio da udje u bazen bez duplih premija,i njega i brata ste trpjeli…
Gojkovic,Jokic,Ivovic su bili kontra teg braci i time rjesavali sporove da ostanu zataskani.
Uvijek ste imali premije koje su bile vece nego neciji ugovori,tu je istina.

Janovic
Gost
Janovic

Scepo jesi li to ti??

Marović Svijeto
Gost
Marović Svijeto

Ne,nego Miraš i Uskoković

Ivan
Gost
Ivan

Ajde u penziju ispodprosječni igraču. Da je ostala SCG ili tek SFRJ na bi se moga za čistača bazena izgurat.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Sramota komentar

Janovic Nikola
Gost
Janovic Nikola

gojkovicu dugo ste zajedno igrali.. dokle bi ti dogurao u sfrj.. i ne moras se predstavljat kao ivan!

pogrijebno pred
Gost
pogrijebno pred

Prvo se piše ime,pa onda prezime.
Osim ako nije evidencija u pitanju ( dnevnik u školi,polocijska pisanjina,matične knjige i td)
Manje parizera jedi.

Goran
Gost
Goran

Kakva si ti neznalica legendo. Pa LEN je covjeka uvrstio u pet top igraca a vidi sta ti pises? Jedan od najboljih ako ne i najbolji napadac na svijetu a ti mrvo mala sebi dajes za pravo ovako da komentarises. Ajde idi prati umjestnicko klizanje batali se vaterpola.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Vjerovatno ima istine u Darkovom saopstenju ali ja ne mogu da se ne zapitam sto mu je trebalo ovoliko vremena za odgovor. Ne mogu ni da ne iskazem gnusanje prema onima koji kazu ili napisu nesto lose za Darka, a jos manje za Vlada. I jedan i drugi su (Vlado vise puta) ostavljali srce u bazen za reprezentaciju i donosili… Više »

ssssssss
Gost
ssssssss

Budimo realni ti ne pratiš vaterpolo

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ne pretjerano ali mislim da je sto gledam reprezentaciju dovoljno. Ako sam nešto pogriješio u komentaru, obrazloži i priznaću grešku. Pozdrav!

lola
Gost
lola

Kako moze biti selektor nacionalnog tima ujedno i trener najbolje ekipe u Drzavi? Tu nesto smrdi.

anonymous
Gost
anonymous

Zasto smrdi? Pa i u drugim sportovima imas takvih primjera… Adzic vodi rukometasice, mada ces vjerovatno rec i da ovo sto je s njima ostvario – lose…

ssssssss
Gost
ssssssss

Čapro nije smio

Goran
Gost
Goran

U rukometu je otkriveno sta se sve desava pa me zato pomalo strah za jos jedini nas sport koji moze da nam donese medalju. A sigurno je bez pravih i provjerenih igraca necemo dobijeti.

Breskvica mala
Gost
Breskvica mala

Moze,zato što priima 2 plate,ko selektor i trener mrtvog Jadrana,ko i Boro i Pero Porobic,svima njima treba jedan Vaso Subotic da im izvuce uši…svi Srbi ,a svi u DPS ko i Vladov otac Nikša posteni

Splaco mokrine
Gost
Splaco mokrine

Sve moze,ko sto je Boro Mracevic useko sinove u savez,a nisu loptu u ruke uzeli

MNE MNE
Gost
MNE MNE

Bravo darko, takvih kao ti je uvijek bilo najmanje, hrabrih i cestitih, da kazu kad ne stima a ne da kao njunje cute i prave se da je sve idealno,a nije.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Gold Metalja je bitno

Gruna
Gost
Gruna

Svaka cast Brguljanu, sve si od slova do slova u pravu. Mi novljani znamo ko je Gojkovic i kako je zajedno sa svojim drugom Ivovicem (koji se gle cuda oglasava iz Malte da kaze da je ovo dobar rezultat,a nije mu bio dobar u Kazanju) isao da pregovara da igra za reprezentaciju Srbije, pa kad im nisu mogli garantovati to… Više »

Dukljanin
Gost
Dukljanin

100% istina

Volf
Gost
Volf

Što će nama kupovina osrednjih igrača i davanje državljanstva tim igračima. A što se tiče mladih igrača,moraju da se dokažu u svojoj generaciji kad igraju pa tek onda u A tim.Darko dobro kaže uvjek idu najbolji a toliko smo mali da se ne smijemo odricati nikog.

kuc
Gost
kuc

ako nemas sagovornike u aktuelnom timu koji vodi reprezentaciju treba da sa kolegama( koje imaju isto misljenje ) cvrsto unutar organizacije pokrenete sva ta pitanja ,a zatim obavijestite i javnost sta vas muci . Ne treba skrivati nista nego punim plucima oduvajte sve one koji koce razvoj sve one koji se kolebaju pa i one koji ne igraju srcem za… Više »

Avg
Gost
Avg

Mirko Petrovic

Janovic
Gost
Janovic

kao u rukometu.. muskom.. nema bre vise cutanja nikom!!!!

hdz KAMENARI
Gost
hdz KAMENARI

Vlado=Porobić=nula ,i to prekrižena

Dzidzi
Gost
Dzidzi

Svaka čast u potpunosti se slažem.al isto tako ,zbog iste te reprezentacije,nijesu trebao da ideš kad si sve to znao ranije prije prvenstva,zbog mira koji cese sad teško vratiti u reprezentaciju.mogao si izmisliti povredu i tačka.sve si upravu samo nije trebalo da ideš i tamo da” puknes”

Send this to a friend