Vaterpolo

Okupili se crnogorski vaterpolisti

wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore se okupila danas u Nikšiću gdje će trenirati do petka.

Selektor Vladimir Gojković je pozvao igrače iz domaćih klubova, reprezentativce i potencijalne reprezentativce, i na taj način su počele pripreme za nove obaveze koje očekuju naše “ajkule” već od januara naredne godine.

Pozvani su: Alen Isljamović, Dušan Matković, Aljoša Mačić, Vuk Drašković, Đorđije Stanojević, Dragoljub Ćetković i Neđo Baštrica (Primorac), Dragan Marković, Vasilije Marinković, Marko Milić, Marko Mršić i Petar Vujošević (Kataro), Luka Murišić, Martin Gardašević, Darko Đurović, Uroš Vučurović, Danilo Radović, Vasilije Radović, Jovan Vujović, Damjan Vujičić, Matija Sladović, David Stevović i Ilija Radović (Jadran), Andrija Korać i Nikola Ivanović (Budvanska rivijera).

“Kreće novi olimpijski ciklus. S obzirom na to da je Svjetska liga pomjerena za januar, a već prvi meč je trebalo da se odigra za vikend, odlučili smo da okupimo jedan širi krug mladih igrača iz domaćih klubova, koji su imali uspješno ljeto sa mlađim selekcijama. Da ih provjerimo i vidimo ko može da prati zahhtjeve koje nosi seniorski nivo, jer vrlo brzo će doći provjere i sparing mečevi sa jakim selekcijama. Iskoristićemo sve prozore tokom sezone, kada klubovi imaju manje obaveza, da okupimo igrače iz crnogorskih klubova i da radimo. Njima će to značiti i brzo će se iskristalisati koliko imamo potencijala. Imamo par izostanaka zbog povreda, ali to je normalno u ovom dijelu sezone”, rekao je Gojković.

Pored Svjetske lige, naše vaterpoliste naredne godine čekaju i Svjetsko prvenstvo u Fukuoki u maju i Evropsko prvenstvo u Splitu krajem avgusta.

Send this to a friend