Vaterpolo

Osam ajkula sanja evropsku krunu

Osam “ajkula” zaplivaće danas ka božanstvu kada je u pitanju klupski vaterpolo…

Vrijeme je za zavšni turniri Lige šampiona, fajnal-ejt koji će se ove godine održati u Hanoveru, a na kojem će i Crna Gora imati svoje predstavnike.

Domaćin Hanover predvodiće čak četiri Crnogorca Predrag Jokić, Darko Brguljan, Aleksandar Radović i Luka Sekulić, italijansku Brešu Mlađan Janović i Nikola Vukčević, gol Verone braniće Dejan Lazović, dok će kapicu top favorita Pro Reka nositi Aleksandar Ivović.

Upravo će najteži zadatak imati “domaćini Brguljan, Jokić, Radović i Sekulić koji će izađi na megdan Leki i “galaktikosima” iz Đenove, koje ove sezone vodi legendarni Ratko Rudić.

“Nemamo pritisak, ali imamo male šanse da prođemo dalje. Ipak, želimo da napravimo dobar meč protiv favorita, poručio je za “sportbuzzer.de Jokić, koji će nakon ovog turnira završiti veliku karijeru.

Koliko je Reko moćan ove sezone najbolje govori da je na F8 došao sa svih 14 pobjeda.

“Da, uvijek svi misle kako smo najjači, a znate koliko nam se to puta obilo o glavu. Zbog toga ćemo morati da budemo mnogo bolji nego svih prethodnih godina”, poručio je Rudić.

Janović i Vukčević sa Brešom će u četvrtfinalu napasti šampiona Evrope Olimpijakos, dok će se Lazović i Verona za polufinale boriti protiv Barselonete. Posljednji četvrtfinalni par čine Jug i Ferencvaroš.

Send this to a friend