Vaterpolo Nekada najbolji evropski igrač završio karijeru

Penzionisao se Mlađan Janović

Proslavljeni crnogorski vaterpolista Mlađan Janović završio je dugogodišnju, izuzetno uspješnu igračku karijeru, kako reprezentativnu tako i klupsku.

Janović je odlučio da se nakon 18 godina povuče iz vaterpola – za to vrijeme je sa reprezentacijom Crne Gore bio prvak Evrope 2008. godine u Malagi, četiri godine kasnije u Ajndhovenu osvojio je srebrnu medalju na šampionatu Evrope, 2013. je bio srebrni na Svjetskom prvenstvu, dok je 2016. u Beogradu osvojio srebro na Evropskom prvenstvu.

Ima dva zlata (Podgorica 2009 i Budimpešta 2018), srebro (Niš 2010) i bronzu (Dubai 2014) sa finalnih turnira Svjetske lige. Sa reprezentacijom Crne Gore je igrao polufinala na Olimpijskim igrama u Pekingu, Londonu i Riju.

Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore je 2002. godine osvojio bronzanu medalju u Svjetskoj ligi u Njujorku, dok je bio u sastavu iste reprezentacije 2003. godine kada je osvojena bronzana medalja na Svjetskom prvenstvu u Barseloni.

Karijeru je počeo u kotorskom Primorcu, a 2002. je osvojio Kup SCG. Nakon toga je igrao za Marsej gdje je za četiri sezone osvojio po četiri titule prvaka i Kupa, a igrao je još za Savonu (dva puta prvak LEN kupa), Pro Reko (osvajač prvenstva i Kupa Italija), Galatasaraj (osvajač prvenstva i Kupa Turske), Olimpijakos (prvak Grčke), a posljednje dvije godine karijere proveo je u italijanskoj Breši.

Za najboljeg igrača Evrope proglašen je 2011. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bestija
Gost
Bestija

Neko se oprasta u svome gradu kao Petrovic Toni, a neko konferencijom za stampu… sve zavisi kakav si covjek a ne sportista. Prosjecan igrac kojeg je cijeli zivot vukao brat! Valjda i on udje sad sa bratom u kakvu fotelju….

Ilija
Gost
Ilija

Kako ste ljubomirni…

Simo
Gost
Simo

Srecno majstore u buducem radnom i licnom planu i hvala za sve radosti koje si nam donio.

Lale
Gost
Lale

Los igrac

Popaj
Gost
Popaj

Kako si ljubomoran LALE iz Kolasina😂
Mnogo mi se ti razumijes u vaterpolo!😂

Hajduk
Gost
Hajduk

Veliki igrač i sportista, davao je uvijek veliki doprinos kad je branio boje svoje zemlje. Malaga ostaje za nezaborav. Zadužio je Crnu Goru i Veliko mu hvala. …. p.s. .. nemoj samo u politiku, ti si sportista i to veliki

MaliM
Gost
MaliM

Bas u penziju ?

MalaAnja
Gost
MalaAnja

Hvala za sve !

pint
Gost
pint

Ko je ovaj?

MalaAnja
Gost
MalaAnja

Mlađan Janović

MalaAnja
Gost
MalaAnja

A tvoje ime i prezime je ?

Anonimus
Gost
Anonimus

Za tebe je bio i biće Car.

velimir1966
Gost
velimir1966

Sretno sampione u buducem radu i zivotu!

Send this to a friend