Vaterpolo

Poraz boli, ali moramo biti i ponosni

Prokletstvo u evropskim finalima se nastavilo… Vaterpolisti Jadran Carina nisu uspjeli u Herceg Novi da donesu prvi evropski pehar u istoriji kluba nakon finala Lige šampiona iz 2004. tim sa Škvera izgubio je i u borbi za trofej u Evrokupu. U Nikšiću je slavio Marsej nakon pobjede od 9:8 u prvom meču, u revanšu mu je bio dovoljan i remi 7:7.
“Sigurno da je ovo bila velika šansa za nas, pogotovo nakon što smo u polufinalu izbacili moćni OSC. Sigurno i da ovaj poraz boli, ali na kraju moramo da budemo ponosni što smo i došli do finala i borbe za pehar”, rekao je dan nakon uzgubljenog finala za Dnevne novine golman Jadrana Slaven Kandić.
Realnost u crnogorskom vaterpolu je takva da je Jadran bez konkurencije u domaćim okvirima, a bez obzira što praktično svake sezone Vladimir Gojković mora dosta da mijenja sastav, Novljani znaju i da zaprijete u Evropi.
“Iako iz godine u godinu podmlađujemo ekipu i odlaze nam ključni igraci pokazali smo velikim radom i željom da možemo da igramo sa svima u Evropi”, istakao je Kandić.
Momci iz Herceg Novog ne gube nadu da će sličnu šansu kao ove sezone imati i u narednim godinama.
“Ovog puta smo šansu propustili, ali ovo su mladi momci koji će još da stasavaju i nadam se da ćemo uskoro opet doći u priliku da se borimo za evropski pehar”, potencirao je Kandić.
Evropska sezona je završena, ali Jadran do kraja očekuje još dosta važnih utakmica…
“Nadam se da ovaj poraz neće ostaviti velikog traga, moramo se dići, jer već za vikend nas čeka fajnal-for Regionalne lige, a kasnije i domaće finale sa Budvom. Želimo da pokušamo da zaokružimo ovu sezonu sa tim domaćim peharom”
A heroj Marseja u revanš meču finala Evrokupa u Nikšiću bio je Miloš Šćepanović, golman uz kojeg je Kandić rastao.
“Miloš mi praktično dođe kao učitelj, jer sve to golmansko znanje sam ‘kupio’ od njega. Uvijek je lijepo nadmetati se sa njim, a nije baš morao da se razbrani u subotu. Na kraju, moram mu čestitati bio je bolji”, zaključio je Kandić.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
1986
Gost
1986

uvijek ce to biti samo MALI JADRAN. u evropi nema sudjenja koje godinama imate u jadransku ligu nase prvenstvo!!

Suncev zrak
Gost
Suncev zrak

Dok je Jadran bio sampion one velike drzave u izuzetno jakoj konkurenciji jos tamo 1958. i ’59, Kotor nije mogao ni da primirise prvoj ligi, do 70-ih su bili drugoligasi. Toliko o velicini…

perkan
Gost
perkan

Cus ’58/’59 hahhaha

Send this to a friend