Vaterpolo

POŠK i Primorac priprema za OSC

Jadran Carine sjutra sa POŠK-om otvara drugi dio sezone Regionalne lige, računa na bodove, a u klubu vjeruju da će i sa Primorcem u Kotoru, u narednom kolu, uhvatiti dobar zalet za prvi polufinalni meč Evrokupa protiv mađarskog OSC-a.

“Krenuli smo nakon praznika, spremamo se za drugi dio sezone. Još odavno smo počeli pripreme za polufinalne mečeve i polako se vraćamo taktici. Sjutra nas čeka POŠK, najslabija ekipa, vjerujem da ćemo i kroz taj meč ući u ritam. Nakon POŠK-a očekuju nas sve jake utakmice”, kazao je Đuro Radović.

Kraj godine Novjani su krunisali osvajanjem domaćeg Kup trofeja, drugi dio polusezone donio im je i bolju igru, plasman u polufinale po kvalitetu drugog klupskog takmičenja. Ima naznaka da bi i početak ove godine mogao da im donese neke dobre stvari. Kao u prvom meču polufinala Evrokupa sa mađarskom ekipom.

“Vjerujem da ih kod kuće možemo pobijediti. Probaćemo da uradimo što najviše možemo. Možda i njima u revanšu voda uđe u uši ako ih otvorimo na gol-dva razlike. Ali, otom-potom.”

Mađari su skenirani, Radović u odbrani vidi ključan detalj.

“Imaju i iskustvo i mnogo dobrih igrača, poput centra koji je glavna karika. Reprezentativac je i često nam je ranije pravio probleme. Probaćemo zonom da ga zaustavimo. Tu je još i Draško Brguljan, sa svim asistencijama, ne znam hoće li Aleksa Ukropina uspjeti sto odsto da se spremi protiv nas. Generalno, smatram da možemo, pogotovo u Igalu, da napravimo iznenađenje.”

Ciljevi su definisani. Plasman na F4 Regionalne lige i odbrana domaćeg trofeja je prioritet.

“Krenuli smo dobro, osvojili Kup, smatram da možemo i odbraniti trofej. U Regionalnoj ligi smo kiksali protiv Mladosti, koja ove sezone igra veoma dobro. Cekačemo naredni meč u Igalu, gdje vjerujem da možemo da im se suprotstavimo i vratimo pobjedom za poraz u Zagrebu. Vjerujem da ćemo ući u finale fajnalfora Regionalne lige.”
Mladi ljevoruki vaterpolista smatra daje Jadran kroz sistem u ovoj i minulih godina uspio da prevaziđe mnoge stvari, najviše kroz odlaske igrača.

“U sistemu smo svi jednaki, akcenat je na odbranu, koju najviše vježbamo. Pokazalo se da iz dobre odbrane dolazi kvalitetan napad. Najvažnije je sačuvati gol. Godinama nam te stvari idu dobro i niko ne ispada iz sistema”, istakao je Radović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokez
Gost
Bokez

Primorcem U kotoru?
Popravite
Teško u kotoru do ljeta i topline mora!

Send this to a friend