Vaterpolo Reprezentativac Dragan Drašković, nakon problema sa leđima i dvije operacije, uskoro počinje da trenira

Poslije teškog perioda, dolaze bolji dani

U januaru je pokazao koliko znači reprezentaciji. Veliki doprinos dao je u osvajanju evropske bronze u Budimpešti na šampionatu Evrope, a četiri mjeseca kasnije ušao je u probleme sa leđima. Vaterpolista Dragan Drašković dugo je vodio borbu i na sve načine pokušavao da izbjegne operaciju. Na kraju je presjekao i u dogovoru sa hirurgom Brankom Krajnovićem, uradio najbolju moguću stvar. U septembru je prošao kroz dva operativna zahvata u Beogradu.

“I to je dio sporta. Sve je krenulo sredinom maja, malo po malo došlo je do većih problema. Međutim, došao sam u kontakt sa doktorom Brankom Krajnovićem, koji radi u Njemčkoj, gdje je načelnik spiralne hirurgije. U septembru je izvršio dvije operacije koje su uspješno prošle. Problem je bio sa diskusom, došlo je do komplikacija, ali na kraju je doktor sve riješio na najbolji način”, kazao je Drašković.

Postoperativni period malo se produžio, ali Drašković je optimista, jer ima uvjerenje da će nastaviti profesionalno da se bavi sportom.

“Biće sve kako treba, za deset dana počinjem u vodi da treniram, a tri-četiri sedmice od toga dana mogu da krenem sa maksimalnim naporom i normalnim radom. U međuvremenu, sedmicu nakon operacije, već sam počeo da radim određene vježbe, naravno, sve u dogovoru sa doktorom. I upravo je sve onako kako mi je rečeno, vraćam se sportu. Organizmu treba vremena da se vrati u normalu. Ipak, četiri mjeseca bio sam van treninga”.

Sadašnjost ohrabruje, a budućnost bi mogla da donese novu, lijepu priču. Od januara Drašković će početi da igra.

“Pozive koje sam dobijao od klubova tokom ljeta sam odbio. Želio sam sve ovo da saniram. Zaista nijesam želio povrijeđen da odem u neki klub. Čekao sam da se operišem i da dobijem potvrdu da će sve biti kako treba. Od januara ću se prključiti nekom klubu i krenuti da igram. U međuvremenu ću, najvjerovatnije, trenirati u Herceg Novom, zbog blizine, jer kotorski bazen još nije u funkciji”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zdennko
Gost
zdennko

Momak koji je bio lider u budimpesti i u svim klubovima u kojima je igrao, brz oporavak!

MUO
Gost
MUO

Sjajan momak i vaterpolista, zelim ti sve najbolje,sa nadom da će se u Primorcu za tebe naći mjesta!

Boka23
Gost
Boka23

Brz oporavak i povratak u bazen

Send this to a friend