Vaterpolo

Preplivati Senu – obaveza

Troa, istorijski i fudbalski je bitno mjesto u Francuskoj, ali kada je vaterpolo u pitanju teško da je neko ranije čuo da se nešto važno dešavalo u ovom gradu na Seni.

Možda nije vaterpolo centar, ali danas će uživati u tom sportu, pošto će rival Francuskoj biti jedna od jačih svjetskih selekcija Crna Gora.

“Ajkule” u 3. kolu Svjetske lige napadaju Francusku meč na bazenu “Šateru” počinje od 20 sati.

Trijumf na sjeveroistoku Francuske praktično bi i značio plasman Crne Gore na završi turnir evropskog dijela Svjetske lige (Evropa kup), osim ukoliko baš Francuzi dobiju domaćinstvo tog turnira.

U tom slučaju momci Vladimira Gojkovića sve bi rješavali u revanšu sa Italijom, koju su nakon peteraca srušili u 1. kolu.

“Imamo obavezu da pobijedimo i da se plasiramo na završni turnir Evropa kupa, ujedinjenog takmičenja sa Svjetskom ligom”, poručio je iz Troe kapiten Draško Brguljan.

Oslabljeni, ali svakako bolji

U odnosu na meč sa Italijom u Podgorici, Gojković sada neće moći da računa Mlađana Janovića i Uroša Čučkovića.

“Naravno, neće biti lako jer nam nedostaje nekoliko igrača u odnosu na Italiju, nismo u najboljem sastavu. Bez obzira na to mislim da smo bolja ekipa”, dodao je Brguljan.

Slično razmišlja i povratnik među “ajkule” Stefan Vidović, vaterpolista Debrecina.

“Francuzi igraju mnogo bolje nego ranijih godina. Neće biti laka utakmica, nije lak protivnik, ali ako budemo na našem nivou, pobjeda neće izostati”, jasan je Vidović.

Vukanić najveća opasnost

Selektor Francuske je dobro poznato lice nekadašnji centar iz Kotora i do prošle godine asistent u stričnom štabu Crne Gore Nenad Vukanić.

“Francuska je dobra ekipa, ima određeni kvalitet, radi se o ekipi u razvoju. Njihov novi trener Vukanić nas odlično poznaje, radio je godinama sa nama i od njega nam prijeti najveća opasnost”, dodao je Draško Brguljan i za kraj, ipak, još jednom potencirao.

“Kvalitetniji smo i nadam se da pobjeda neće biti dovedena u pitanje”.

Crna Gora brani trofej u Svjetskoj ligi, koji je prošle godine osvojila u Budimpešti.

Send this to a friend