Vaterpolo Tandem pojačao kotorski klub

Primorac imao težak žrijeb, ali je cilj odigrati što više utakmica

foto: CdM

Vaterpolisti Primorca u Podgorici su sačekali žrijeb kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona. Nijesu zadovoljni grupom, rivali su kvalitetni (Ortiđa, Barselona, Steaua i Jadran iz Splita), ali su svjesni da će im utakmice sa vrhunskim ekipama u novembru koristiti. Domaćin je italijanska Sirakuza, a prvoplasirane ekipe iz ove i druge grupe igraće finale. Pobjednik ide u elitu.

“Najvažnije je da odigramo što više utakmica, a imamo siguran plasman u drugu rundu kvalifikacija za Evrokup, a možda i utakmice u nokaut fazi”, rekao je sportski direktor Primorca Antonio Petrović.

Kotorski vaterpolisti do petka će boraviti u Podgorici, planiran je bio prijateljski meč sa Primorjem, ali zbog kompletne situacije oko korona virusa hrvatski tim otkazao je dolazak.

Prve zvanične utakmice Kotorani očekuju u oktobru u Kupu – 3. i 7. polufinale sa Katarom, a ako prođu i finale 14. i 17.

“Možda je u Evropi to optimalan broj utakmica ali opet, uglavnom ćemo stvari da vrtimo kod nas. Što nije ni malo dobro. Dva kruga prvenstva odigraćemo između sebe, a moraćemo da sačekamo na njihove termine. Konkretno, između Kupa i kvalifikacija Lige šampiona ima dosta prostora, a opet nema toliko dovoljno da možemo turnir da odigramo”, dodao je Petrović.

Vaterpolisti Primorca do ponedjeljka su radili na Ljetnjem bazenu, od petka su u Podgorici.

Inače, Brazilac Gabrijel da Silva i Amerikanac Alš Moten novi su članovi kotorske ekipe. Prvi pokriva poziciju beka i stigao je iz Sao Paola, a mlađi, 20-godišnji Amerikanac, je ljevoruk i dolazi sa univerziteta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
auto
Gost
auto

Nema sto imate dobru reklamu. Jos da pocnete da igrate …

Send this to a friend