Vaterpolo

Primorac se potajno nada pobjedi nad Jadranom

Primorac će u petak u Budvi dočekati Jadran Carine u Regionalnom takmičenju, sa željom da popravi utisak iz finala Kupa Crne Gore. Dimitrije Kriještorac, do ove sezone nastupao za novljanski tim, vjeruje u bolji otpor, u izdanje sa manje oscilacija i grešaka koje su bile evidentne u drugom dijelu prve polusezone.

“Jeste malo čudno, ali je i lijepo, posebno igrati ovakve mečeve. Potajno vjerujemo da možemo do pobjede, imamo šansu, učekujem lijepu utakmicu u kojoj je sve moguće. Jadran je, istina, pokazao da je jači, ali vjerujem da ćemo nakon pauze, u kojoj smo radili na otklanjanju grešaka, iskazati konstantnost u igri”, rekao je Kriještorac.

Primorac je drugi dio sezone otvorio porazom od Mladosti, Jadran je bio bolji u Splitu od POŠK-a. Novljani su drugi na tabeli, Kotorani nijesu u opasnoj zoni, ali…
“Cilj je da sačuvamo status i podignemo formu za domaće prenstvo.”

Kriještorac smatra da je Primorac do sada sa Jadranom igrao pod tenzijom.

“Ne znam zbog čega, ali sada smo rasterećeni. Do željene forme je jedan put. U početku smo igrali odličan vaterpolo. Kasnije nikako se nijesmo mogli spojiti. Pričali smo sa trenerom Vicom, koji pokušava mnoge stvari da iskorijeni i konačno počnemo da djelujemo kao prava ekipa. Usponi i padovi su normalni, mi ćemo probati nakon padova brzo da se podignemo. Vjerujem da ćemo i biti manje brzopleti.”

Vaterpolisti Primorca treniraju i igraju utakmice u Budvi.

“Nije problem da dođemo do Budve, termini su problem. Ustajemo u sedam časova zbog prvog treninga, a nakon drugog oko ponoći dolazimo kući. A i velika je pauza između dva termina. Problem je i teretana u koju ne idemo često. Ponekad odemo u privatnu teretanu između pauze. Ne izgleda sve to baš dobro, pored sve ove muke oko treninga”, kazao je Kriještorac.

Send this to a friend