Vaterpolo Stefan Vidović priča

Pročitajte kako ajkule žive u karantinu

Naša planeta ovih dana živi scene iz filmova, nešto što je do prije samo par mjeseci teško neko mogao i da zamisli. Zbog pandemije korona virusa zemlja je praktično stala, a jednu od epizoda sa filmskog platna imali su i vaterpolisti Crne Gore. Po povratku sa prijateljskog turnira u Hamburgu, naši momci morali su u karantin u Igalu, a nakon što su testiranja pokazala da su negativni iz predostrožnosti i u samoizolaciju.

A kako izgleda borba protiv virusa koji je paralisao cijeli svijet dobro zna Stefan Vidović momak koji se najprije sa tom borbom upoznao u Italiji gdje nastupa za Ortiđu, a potom i kod nas sa svojim drugovima iz reprezentacije.
Za njega i “ajkule” karantin nije bio veliki problem…

“Prije svega, imali smo veliku želju da odigramo predolimpijski turnir u Roterdamu i meč sa Hrvatskom u Svjetsoj ligi, pa iako smo svjesni cijele situacije, mislim da nas je otkazivanje tih utakmica više pogodilo nego odlazak karantin”, istakao je Vidović za Dnevne novine.

Bili smo profesionalci kao u bazenu

Momak koji je prije mjesec i po u Budimpešti “zagrizao evropsku bronzu pričao je i o trenutku kada su “ajkule saznale da će morati u karantin.

“Bili smo svjesni svega. Naš Savez i doktor (Vladimir, prim. aut) Dedović rade ozbiljan posao i bili su u stalnoj komunikaciji sa nadležnim službama u Crnoj Gori, a i mi smo kao reprezentacija odgovorni sve smo ispoštovali i taj karantin je, kao što sam rekao bio najmanji problem, dodao je Vidović.

Na koji način ste prekratili vrijeme u karantinu?

“Cijeli dan prije toga smo proveli u putovanjima i neizvjesnosti oko njih, pa nakon testova u Herceg Novom i večere mnogi od nas su od umora brzo otišli na spavanje. Nije bilo ni straha, ni panike bili smo i sada profesionalci kao što smo to u bazenu”, jasan je Vidović.

Hrana me čeka ispred vrata

Od juče Stefan i ostalih 19 članova reprezentacije koji su bili na turniru u Hamburgu nalaze se u kućnom karantinu i
samoizolaciji.

“Da, u kućnom smo karantinu, ali u strogoj izolaciji. Iako nemam virus, nalazim se u posebnoj prostoriji, odvojeno od svoje porodice. Nikoga od njih nisam vidio, niti pozdravio, ali to je mjera predostrožnosti. Smatram da svi moramo da pratimo upute nadležnih, baš kao što je to naša cijela reprezentacija radila.”

Kao što i u samoizolaciji nakon karantina, uostalom, radi i Stefan Vidović…

“Da, i na mom primjeru. Izolovan sam, ne gledam nikoga, a roditelji mi ostavljaju hranu ispred vrata”.

Stefan i “ajkule” tako su umjesto na predolimpijski turnir otišli na neplanirani odmor “U svemu ovome možda je to i jedina pozitvna stvar, jer praktično da nemamo odmora. Poznato je da smo bukvalno par dana nakon Evropskog prvenstva nastavili sa klupskim obavezama”.

Postoji li način da se u izolaciji i bez utakmica održi forma?

“Iskoristiću par dana da se odmorim, a onda ću raditi bar neke osnovne vježbe kako bih ostao u određenoj kondiciji. Biće to i dobar način da prekratim vrijeme u samoizolaciji”.

Italijani svjesni i pozitivni

Nakon Kine, odakle je krenuo virus najugroženija zemlja svijeta je Italija, a pitanje za Vidovića bilo je i kako izgleda borba ove države sa koronom.

“Velika je razlika između sjevera i juga. Živim na jugu, u Sirakuzi na Siciiji i u tom gradu nije zabilježen još nijedan slučaj zaraženih sa virusom”.

Međutim, i sjever i jug su u jednom ujedinjeni.

“Svi su u karantinu, nema društvenog života, ali vidi se da su sve primili na pozitivan način, čak i pjevaju sa balkona. Istovremeno svjesni su i koliko je bitno da svaki pojedinac bude odgovoran”, zaključio je Vidović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Banjo Bree!
Gost
Banjo Bree!

E zabolje was mnogo za – ajkule, to je mnogo vazna team.

To je Drps tim, a slave ih Rozajci i Petnjicani, to nije tim za Srbe, vec ih masa dukljana cak I mlati na tim proslavama.

Anonimus
Gost
Anonimus

Sta je litijski pjesnik htio da kaze?Da te nije sto lupilo po glavi?

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

…Izvinjavam se Spaica sam vidio.

HN
Gost
HN

Ima on dosta rodjaka, liče,učinilo ti se

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Nemam pojma,ali ja vidjoh Vica u Casu prije 2-3 dana.

Betoven
Gost
Betoven

Siguran sam da Amfilohije navrati kod Gojkovica.

Send this to a friend