Vaterpolo Ekipa Veljka Uskokovića privodi kraju pripreme za veliko takmičenje

Prvo mjesto u grupi otvorilo bi lakši put ka odličju

foto: www.wpolo.me

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore u Varaždinu odrađuje posljednje pripreme pred odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kuvajtu od 12. do 20. decembra.

Izabranici trenera Veljka Uskokovića će sparingovati sa selekcijom Hrvatske, a povratak u Crnu Goru zakazan je za 6. decembar nakon popodnevnog treninga.

“Pripreme u Nikšiću su odrađene na veoma visokom nivou. Konstantno smo radili na uigravanju i na održavanju fizičke spreme, tako da sam sa te strane jako zadovoljan. Što se tiče uigranosti, bolji smo iz dana u dan. Treninzi sa Hrvatskom poslužili su nam da se dodatno uigramo, iako se svi između sebe odlično poznajemo, ne samo od ljetos, već i kroz klubove”, kazao je kapiten Dušan Matković.

Crna Gora je slobodna prvog dana takmičenja, 13. decembra rival je domaćin Kuvajt od 12:50h po crnogorskom vremenu, dan kasnije igraćemo sa SAD od 08:50h, 15. decembra rival je Italija od 16:50, dok takmičenje po grupama završavamo utakmicom sa Iranom 16. decembra od 14:10h.

“Do sada nijesmo imali priliku da igramo protiv Italije, tako da ćemo morati dobro da ih analiziramo. Srećom, raspored nam je takav da tek treću utakmicu igramo sa njima i mislim da ćemo imati dovoljno materijala. Vjerujem da uz pravi pristup i odgovornu igru, možemo izaći kao pobjednici u tom duelu. Prvenstvo je samo po sebi, veoma jako. Uz našu reprezentaciju, postoji nekoliko izuzetnih ekipa koje se mogu naći u borbi za medalju. Prije svega mislim na Grčku i Španiju, a tu su naravno i Hrvatska, Srbija, Mađarska i Italija. Sve u svemu, odgovaralo bi nam prvo mjesto u grupi, i eventualno “lakši” raspored u razigravanju za plasman. Nadam se da će ovo takmičenje biti izuzetno lijepo za sve nas i da ćemo na kraju napraviti dobar rezultat”, kazao je Matković.

Nakon Varaždina, selekcija ima dan odmora, u nedjelju će trenirati u Budvi, dok se u ponedjeljak 9. decembra sele za Podgoricu gdje će odraditi dva treninga na bazenu SC “Morača”. Put za Kuvajt planiran je dan kasnije.

Send this to a friend