Vaterpolo Reprezentativac Crne Gore o mjesecima koji su za nama

Radović: Bilo je turbulentno, bukvalno smo spavali na bazenu

foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolo je živ! U Crnoj Gori, u ovom mjesecu, odigrani su polufinalni i finalni mečevi Kupa, kao najava boljih dana, sa manje neizvjesnim ishodom za budućnost. Trofej je osvojio Jadran, očekivano deseti put u nizu. Dobru formu već sada pokazali su reprezentativci koji su tokom ljeta trenirali u Igalu, sa manjim pauzama, ali planski i kvalitetno.

– Teško je opisati period koji je za nama. Od maja je turbulentno, a prošli smo kroz mnogo toga. Tražili smo način da ostanemo, koliko-toliko, u formi, onda smo počeli, trenirali cijelo ljeto, bukvalno spavali na bazenu, uz manje pauze. Kasnije smo se okrenuli obavezama sa klubovima – kazao je prvotimac Jadrana i reprezentativac Đuro Radović.

Strah od korone je bio prisutan, kontrola najvažnija, a iz svega je izašla lijepa priča. Za novljanski tim najljepša.

– Bilo je drugačije od ranijih godina. Trebalo nam je malo vremena da se uigramo i uđemo u štos. Pokazalo se da smo se dobro organizovali i osvojili Kup. Dobro smo igrali, ali ima još prostora za napredak. Vjerujem da ćemo se za domaće prvenstvo još bolje uigrati. Mlađi su se dobro uklopili u ekipu.

Psihološki momenat u radu bio je izuzetno važan, napomenuo je ljevoruki reprezentativac.

– Bilo je teško, zato što smo ranije imali režim sa maksimalnom pauzom od 15 dana u ljetnjem i nekoliko dana u zimskom periodu. Zbog virusa se sve promijenilo. Pauzirali smo dva mjeseca i ispali iz ritma. Kada smo se vratili treninzima, prvih 15 dana, pa i mjesec, nijesmo mogli sebi da dođemo. Umor nas je brzo hvatao, bukvalno nas je sve boljelo. Naravno, i tada smo bili svjesni da kroz sve to moramo da prođemo. Skupili smo se, ,,namjestili glavu“ i završili veliki dio posla. Mislim da je selektor Gojković bio zadovoljan.

Jadran će i od ove sezone nastupati u Ligi šampiona, očekivanja su skromna, ekipa je mlada, ali Radović vjeruje da mogu do iznenađenja.

– Svake godine odu nam neki igrači, a onda nas otpisuju, a mi demantujemo. Vazda se napravi dobra ekipa. Mislim da niko nema pravo da nas otpisuje. A što se tiče grupe, možda je malo lakša od one druge. Pitanje je samo, zbog zgusnutog programa na turnirima, koliko ćemo izdržati. Nadam se, ipak, najboljem i vjerujem da ćemo iznenaditi neke od favorita. Izvjesno nas čeka težak posao, ali sve je moguće – kazao je Radović.

Send this to a friend