Vaterpolo Crnogorski vaterpolo ima sjajnu budućnost

Rajhel: Pokazali smo da možemo, a hoćemo još

Josip Rajhel podigao se visoko iznad vode i svom snagom iz korner pozicije izbacio loptu koja je završila iza leđa golmana hrvatske reprezentacije.

Sa podignutim rukama, tijelom okrenutim u pravcu klupe, proslavio je, ispostavilo se, pobjedonosni gol za Crnu Goru i plasman u polufinale šampionata Evrope. Do kraja utakmice (24 sekunde) pionirska vaterpolo reprezentacija Crne Gore sačuvala je prednost od gola.

“Nije bilo lako, šutno sam pa što Bog da, srećom lopta je ušla u mrežu. Da je bilo nervoze bilo je, ipak su se igrali posljednji trenuci za polufinale. I bilo je čudno”, prvi je komentar kapitena i prvotimca Primorca, po povratku iz Bugarske, gdje je naš mladi nacionalni tim osvojio srebrnu medalju.

Snažni otkucaji srca mogli su se čuti u bučnom ambijentu bazena u Burgasu. Naši momci, svi redom petnaestogodišnjaci, nijesu gubili nadu kada su stizali minus od tri gola na manje od šest minuta prije kraja četvrtfinalnog okršaja sa Hrvatskom.

“Emocije su bile snažne, vjerujte, ni sam nijesam znao da ćemo se vratiti nakon minusa. Ali, dali smo jedan, pa drugi, onda i treći gol i tada smo počeli da pričamo da nas neće dobiti. Nastavili smo dalje, postigli još jedan gol… Bilo je, zaista, nevjerovatno.”

Naše ,,ajkulice” na prvenstvu Evrope osvojile su srebrnu medalju. Redom su rušili favorite. Najslađa pobjeda upravo je bila protiv Hrvatske, a možda i najubjedljivije izdanje imali su u polufinalu sa Grcima.

“Kada smo završili grupnu fazu i vidjeli put do finala, u neku ruku bili smo srećni. Znali smo da možemo do završnice. Protiv Turske i Grčke bili smo superiorni, a Hrvatska nas je dobro namučila. Finalnu priču sa Mađarima počeli smo loše, kasnije bolje igrali. Vjerovatno da smo bili bolji u prvoj četvrtini bilo bi drugačije.”

I sa Grcima je bio stresan meč, bez obzira što rezultat pokazuje drugačije.

“Gledali smo četvrtfinalni duel Gruzija – Grčka i vidjeli da imamo prostora da dođemo do finala. Ušli smo jako, sastavili taktiku, tri četvrtine se malo mučili, a u posljednjih osam minuta pokazali da smo bolja ekipa.”

Trener Veljko Usoković okupio je prvi put pionirsku reprezentaciju sa kojom je debitovao na EP. U Bugarsku su otišli tiho, a vratili se sa medaljom oko vrata.

“Treneri su vjerovali u nas i mi u njih, što je bila suština i nešto što nam je pomoglo da dođemo do uspjeha. Vjerujte, nijesmo bili svjesni što smo uradili. Tek kada smo stigli u Crnu Goru vidjeli smo po dočeku, prijemima, gdje smo i što smo. Nijesmo sve to očekivali.”

Kapiten ,,ajkulica” sanja, na što ima pravo, kapicu nacionalnog A tima. Mašta o Olimpijskim igrama. O medaljama…

“Sanjam, ali moram mnogo raditi. Medalja bi bila šlag na torti, ali polako. Obaveza je mnogo, tek sam upisao gimnaziju. Prošle godine jedva sam stizao da završim obaveze. Bilo je naporno putovati do Budve. Od ove sezone biće teže. U gimnaziji se mora više učiti.”

Vaterpolo i škola su prioritet za mladog igrača, lako ljubav za sportom (vaterpolom) nije bila od onih ljubavi na prvi pogled, zavolio je loptu na vrijeme.

“Tata me poslao na sport. Bazen je blizu kuće, a tata je trenirao vaterpolo. Mislim da sam bio u četvrtom razredu kada sam počeo plivanjem da se bavim. Godinu sam trenirao i prešao na vaterpolo. Nakon prve godine želio sam da se ispišem, ali sam kasnije, sa novim trenerima, vaterpolo zavolio. Stvari su se poklopile.”

Ima idole.

“Volio sam da gledam Sandra Sukna kako se vaterpolu daje do posljednjeg atoma snage. Ali, definitivno bih volio da igram kao Mađar Deneš Varga. ”

Slavlje prolazi, realnost ne prija mladom igraču.

“Iskreno ne znam što ću da radim. Klub trenutno, odnosno mlađe kategorije, ne funkcionišu. Srećom se okupljamo kod plažnog bara igramo na golove, šutiramo… Ne znam što bih vam rekao surova realnost. Bez treninga smo, a i to što se okupljamo nije ono pravo”, rekao je Rajhel.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNEU15
Gost
MNEU15

Bravo Majstore, samo naprijed..

Primorci
Gost
Primorci

Ajmo momci!!!!!!

Primorci
Gost
Primorci

Ponos!!!

Send this to a friend