Vaterpolo

Pejaković spreman da ostane

Drago Pejaković preuzeo je ekipu pred početak polufinalne serije domaćeg plej-ofa sa Primorcem, odveo je Budvane do finala sa Jadranom, osvojio drugo mjesto, a od naredne sezone, sa iste pozicije vodiće ih kroz A2 Regionalnu ligu i domaća takmičenja.

“Najvjerovatnje ću ostati na mjestu na kojem sam završio takmičarsku sezonu, ništa više od toga ne mogu da kažem. Tek počinje prelazni rok, sve zavisi od finansija koje će se opredijeliti iz budžeta za sljedeću sezonu. Ono što je definitivno je da ćemo se morati posvetiti našim snagama i našim momcima koji su u klubu i koji ostaju”.

Proteklih sezona Budvane su napustili igrači koji su bili blizu ili u reprezentaciji Crne Gore. Njihov odlazak pokušavao se nadomjestiti sa nekim novim imenima, a od ove sezone, vjerovatno će Budva sa svojim, mladim kadrom u nove obaveze.

“Unazad dvije godine osam igrača, koji su ponikli u Budvi, napustili su klub. Mislim da će trebati više vremena i ozbiljnijeg rada da se vratimo u Regionalnu A1 ligu. Pitanje je da li ćemo imati sredstava da dovedemo neke igrače za narednu sezonu. Ono što je ambicija kluba, a i moja, je da, prije svega, vratimo kvalitetne igrače koji su ponikli u Budvi, a u ovom trenutku igraju van Budve. U toj priči i u tim okolnostima možemo aplicirati za neke ozbiljnije rezultate. Ovako, stvarno ekipa nije takva i klub nije takav da može svake godine da stvori pet kvalitetnih igrača. Imali smo plejadu mladih momaka na koje se mogao osloniti naš vaterpolo, ali sticajem okolnosti, napuštali su klub”.

Prelazni rok počinje 21. maja, ima nagovještaja da bi golman Aleksandro Kralj mogao da promijeni sredinu.

“Prije svega moramo da definišemo status naših igrača koji su pod ugovorom i igrača koji tek treba da potpišu prvi ugovor. Onda ćemo razmišljati o pojačanjima”, kazao je Pejaković.

Send this to a friend