Vaterpolo

Saveljić na koledžu u SAD

Nikolas Saveljić vjerovatno će nastaviti školovanje na koledžu u Americi, zbog toga nije na pripremama reprezentacije Crne Gore u Nikšiću.

Talentovani vaterpolista, koji je do ove sezone nastupao za Primorac iz Kotora, priključiće se kasnije mladoj selekciji., kazao nam je selektor Vladimir Gojković. Još jedan Kotoranin Adžić, zbog nezgode i problema sa rukom, preskočiće ovaj dio priprema. Ostali igrači iz domaćih klubova rade punim intenzitetom. Vrlo brzo očekuju ih mečevi i treninzi sa reprezentacijom Kazahstana.

“U Nikšiću smo još narednu sedmicu kada nas očekuju rad i sparing mečevi sa Kazahstanom, ali ćemo nastaviti ovim pojačanim intenzitetom, koji su igrači dosta dobro prihvatili. Rade dobro, svako od njih može da napreduje sa ovolikim obimom rada i u neku ruku ovo je i provjera njihove glave i spremnosti i do koje granice mogu da se žrtvuju. To će biti akcenat, kao i to da shvate ovo kao veliku priliku. Opstaće samo oni najbolji koji su spremni da igraju za Crnu Goru u svakom momentu i da daju maksimum, odnosno sve što imaju u sebi”, rekao je Gojković.

Pitali smo Gojkovića zbog ćega se odlučio da baš sa protivnikom „ajkula“ na predstojećem SP u Budimpešti sparinguju u ovoj fazi priprema.

“Neće doći kompletni, ali ćemo imati neku sliku i o njima. U svakom slučaju, to je dosta dobra provjera da vidimo neke naše stvari, kao pristup i odgovornost. Iskusniji reprezentativci će se kasnije priključiti timu. Mišić prvi, prije dva dana je završio sa obavezema. Draško Brguljan bi trebao ove sedmice, najduže će ostati Čučković do fajnal-fora. Objektivan problem je sa igračima koji nastupaju u Njemačkoj, oni će se vjerovatno tek 20. juna priključiti”, kazao je Gojković.

Send this to a friend